Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Ο «χρυσός» κανόνας για να γίνεις πιο έξυπνος, σύμφωνα με τον Τζεφ Μπέζος


Ο Τζεφ Μπέζος ή Mr Amazon ξέρει πως η σωστή πρωινή ρουτίνα είναι το βασικό θεμέλιο της επιτυχίας. Πίσω το 2018, ο ίδιος είχε μιλήσει στο Economic Club of Washington για το πώς περνάει τον χρόνο του τις πρωινές ώρες, δηλώνοντας πως σε γενικές γραμμές διαβάζει εφημερίδα, πίνει καφέ, τρώει πρωινό και περνάει παραγωγικό χρόνο με την οικογένειά του. Και ξέρεις τι δεν περιλαμβάνει η πρωινή ρουτίνα του; Το να κοιτάζει το τηλέφωνό του.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο People, η σύντροφος του Τζεφ Μπέζος, Λόρεν Σάντσεζ, επιβεβαίωσε ότι ο Mr Amazon παραμένει προσηλωμένος στη φιλοσοφία του slow morning routine. Αποκάλυψε πως έχουν έναν βασικό κανόνα, το να μην ανοίγουν το κινητό τους για μία ώρα αφού ξυπνήσουν.

Ο «χρυσός» κανόνας του Τζεφ Μπέζος

Είναι πιθανό ότι ο συγκριμένος κανόνας της μίας ώρας έχει να κάνει εν μέρει με τις προσωπικές προτιμήσεις του Μπέζος. Αλλά, ο ίδιος ισχυρίζεται κάτι διαφορετικό. Η αποχή του από τη χρήση του κινητού μόλις ξυπνήσει, δεν τον βοηθά απλώς να απολαμβάνει περισσότερο τη ζωή, αλλά βελτιώνει και τα επίπεδα ενέργειας, και αυξάνει τις ικανότητες λήψης αποφάσεων καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Και η νευροεπιστήμη συμφωνεί με αυτό. Όσο λιγότερο χρησιμοποιήσεις το κινητό σου το πρωί, τόσο πιο «έξυπνη» και υγιής θα είναι η μέρα σου. «Αν σκρόλαρες στο τηλέφωνό σου για μία ώρα μόνο ένα πρωί, οι αρνητικές επιπτώσεις θα ήταν ελάχιστες. Αλλά αν γίνει συνήθεια, μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, αυτή η συμπεριφορά μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία σου», εξηγεί ένας ειδικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ