Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Δεύτερο «πυρήνα» του Ιράν στο έδαφός του εξάρθρωσε το Ισράηλ: Σχεδίαζαν δολοφονίες


Έναν δεύτερο ιρανικό «πυρήνα», μετά το δίκτυο κατασκόπων του Ιράν με 600 επιχειρήσεις, λειτουργούσε στο έδαφος του Ισράηλ με στόχο τη διάπραξη δολοφονιών εξάρθρωσαν οι ισραηλινές αρχές.

Σύμφωνα με τους Times of Israel συνολικά συνελήφθησαν επτά κάτοικοι της ανατολικής Ιερουσαλήμ που σχεδίαζαν επιθέσεις στο Ισραήλ ανάμεσα στις οποίες η δολοφονία ενός πυρηνικού επιστήμονα και ενός δημάρχου στα κεντρικά της χώρας.

Πρόκειται για επτά άνδρες ηλικίας 19 έως 23 ετών όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας και της Σιν Μπετ.

Ως επικεφαλής της ομάδας εμφανίζεται ο 23χρονος Ραμί Αλιάν, ο οποίος φέρεται να στρατολογήθηκε από Ιρανό πράκτορα.

Κατά το δημοσίευμα των Times of Israel κανείς από τους επτά δεν είχε φάκελο ή εγκληματικό παρελθόν.

Οι ίδιες αναφορές κάνουν λόγο για έναν πυρήνα που λειτουργούσε εδώ και δύο χρόνια. Στο διάστημα αυτό τους είχαν δοθεί εντολές για διάφορες αποστολές, για τις οποίες είχαν πληρωθεί με χιλιάδες σέκελ (σ.σ. το νόμισμα του Ισραήλ). Ανάμεσα στις αποστολές ήταν γκράφιτι για απελεύθερωση των ομήρων στη Γάζα και βανδαλισμοί στην Ιερουσαλήμ.

Σε μια περίπτωση, μάλιστα, τους δόθηκε εντολή να πετάξουν χειροβομβίδα σε στρατιωτικό, αν και η αποστολή αυτή δεν ολοκληρώθηκε.

Στον 23χρονο αρχηγό της ομάδας είχε δοθεί μια φωτογραφία και η διεύθυνση κατοικίας του Ισραηλινού πυρηνικού επιστήμονα για τη δολοφονία του οποίου θα πληρωνόταν 200.000 σέκελ (53.000 δολάρια).

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι είχε ξεκινήσει τις προπαρασκευαστικές κινήσεις αλλά τον πρόλαβε η εξάρθρση του πυρήνα.

Όπως μετέδωσε το Channel 12 ο Αλιάν είπε στους ανακριτές του πως γνώριζε ότι εργαζόταν για τους Ιρανούς και σκοπός του ήταν να προκαλέσει προβλήματα εθνικής ασφαλείας επικαλούμενος τον πόλεμο στη Γάζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ