Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Στη πιο βάρβαρη φυλακή του κόσμου δεν υπάρχει ούτε ένας φρουρός και οι βιαστές «εκτελούνται στην πισίνα»


Σε μια από τις χειρότερες φυλακές του κόσμου οι φρουροί έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους και τώρα διοικείται από ένα συμβούλιο εγκληματιών που έχουν δημιουργήσει τους δικούς τους κανόνες και για τη λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος.

Μια από τις πιο βάρβαρες φυλακές της Νότιας Αμερικής έχει εγκαταλειφθεί μαζικά από τους φρουρούς και τώρα διευθύνεται από εγκληματίες που αποδίδουν τη δική τους... δικαιοσύνη.

Η φυλακή του San Pedro είναι η μεγαλύτερη στη Λα Παζ της Βολιβίας και φιλοξενεί περίπου 3.000 επικίνδυνους κρατούμενους . Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι οικογένειες των κρατουμένων μένουν μέσα στη φυλακή, καθώς λέγεται ότι για τις γυναίκες και τα παιδιά είναι πιο ασφαλές να ζουν μέσα στη φυλακή παρά να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης.

Όσοι βρίσκονται μέσα στη φυλακή αφήνονται σε μεγάλο βαθμό στην τύχη τους, με τους ίδιους να έχουν αναπτύξει το δικό τους «συμβούλιο» που καθορίζει τους κανόνες λειτουργίας των φυλακών καθώς και την τιμωρία του κάθε δράστη...

Όσον αφορά τις τιμωρίες, οι βιαστές και οι κακοποιοί παιδιών αντιμετωπίζονται με μια πολιτική... μηδενικής ανοχής, με το μαχαίρωμα σε ζωτικά όργανα να είναι η πιο συνηθισμένη τιμωρία.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Ράστι Γιανγκ, όταν ένας βιαστής ή παιδόφιλος φτάνει στη φυλακή, σχηματίζεται ένας τεράστιος όχλος λιντσαρίσματος που τον μεταφέρει στο «διάδρομο της κόλασης». Εκεί ο δράστης μπορεί να υποστεί ηλεκτροπληξία, να μαχαιρωθεί ή να ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου.

Εκτός αυτού, η φυλακή διαθέτει και μια μεγάλη πισίνα που έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές εκτελέσεις...παραβατών.

Ο συγγραφέας Ράστι Γιανγκ δωροδόκησε έναν κρατούμενο για να μπει στη φυλακή και έζησε εκεί για τέσσερις μήνες πριν εκδώσει το βιβλίο του «Marching Powder» που ακολουθεί την ιστορία του κρατούμενου Thomas McFadden – ενός Άγγλου εμπόρου ναρκωτικών.

Στο βιβλίο του εξηγεί οι τρόφιμοι αγοράζουν ή νοικιάζουν τα κελιά τους – με τον καθένα να έχει βαθμολογία από μηδέν έως 5,5 αστέρια. Εάν ένας τρόφιμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει ένα δωμάτιο, κινδυνεύει να πεθάνει καθώς οι θερμοκρασίες στην πόλη πέφτουν επικίνδυνα χαμηλά τη νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ