Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Ισραήλ: Εξαρθρώθηκε δίκτυο κατασκόπων του Ιράν - Είχε εκτελέσει 600 επιχειρήσεις μέσα σε δύο χρόνια


Ένα δίκτυο κατασκόπων εξάρθρωσαν σήμερα οι μυστικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες του ισραηλινού στρατού το οποίο αποτελείται σύμφωνα με ισραηλινά Μέσα από επτά άτομα, όλα τους πολίτες της χώρας.

Σύμφωνα με πηγές των μυστικών υπηρεσιών και οι επτά συλληφθέντες κρατούνται ήδη σε φυλακές υψίστης ασφαλείας και φέρονται να έχουν ομολογήσει πως επί δύο χρόνια κατασκόπευαν για λογαριασμό του Ιράν λαμβάνοντας πολύ μεγάλα ποσά ως αμοιβή.

Ανάμεσα στα επτά άτομα, τέσσερα εκ των οποίων έχουν γεννηθεί στο Ισραήλ, είναι και δύο ανήλικοι ενώ το κύκλωμα είχε καταγράψει, με φωτογραφικό υλικό αλλά και βίντεο, κινήσεις σε κρίσιμες στρατιωτικές υποδομές του Ισραήλ. Μάλιστα, έδινε λεπτομερείς αναφορές σε συνδέσμους στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας εκτός της Τουρκίας, οι επτά κατάσκοποι έχουν σχέσεις και με το Αζερμπαϊτζάν από όπου και φαίνεται πως λάμβαναν εντολές και εμβάσματα.

Οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ αναφέρουν πως τα τελευταία δύο χρόνια οι επτά κατάσκοποι έχουν προχωρήσει σε περίπου 700 επιχειρήσεις εντός της χώρας μεταφέροντας πληροφορίες στην Τεχεράνη μέχρι και το πρόσφατο χτύπημα με drone κατά της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Τα τοπικά Μέσα αναφέρουν πως οι αποστολές των επτά μελών περιλάμβαναν λεπτομερείς αναφορές για στρατιωτικές βάσεις, αναφορές και οπτικό υλικό για ναυτικές βάσεις και κυρίως αναφορές για κινήσεις ανώτατων αξιωματικών του στρατού αλλά και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Και οι επτά κατάσκοποι αντιμετωπίζουν κατηγορίες εσχάτης προδοσίας.

Η σύλληψή τους έγινε πριν από περίπου 48 ώρες στην Χάϊφα με τα ισραηλινά Μέσα να σημειώνουν πως βρίσκονταν στο «μικροσκόπιο» τους τελευταίους τρεις μήνες.

Η σημερινή είναι η τέταρτη επιχείρηση που καταλήγει σε συλλήψεις για κατασκοπία το τελευταίο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ