Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Αύξηση 5,6% στα ενοίκια το 2024 – Οι προτιμήσεις στη Θεσσαλονίκη


Αυξημένα κατά 5,6% το 2024 τα ενοίκια κατοικιών στη Θεσσαλονίκη. Οι 65 από τους 100 ενοικιαστές μίσθωσαν ακίνητα έως 75 τ.μ. Στο κέντρο της πόλης, τα μισθωμένα ακίνητα ήταν κυρίως έως 50 τ.μ., ενώ στη Δυτική Θεσσαλονίκη φτάνουν τα 100 τ.μ. Στην ανατολική πλευρά, κυρίως προτιμώνται ακίνητα από 101 έως 150 τ.μ.

Σχεδόν το 90% των ενοικιαστών προτίμησε ακίνητα 20 ετών και άνω. Νεόδμητα ακίνητα έως 5 ετών μισθώθηκαν κυρίως στην Ανατολική πλευρά της πόλης, σε περιοχές όπως ο Αγ. Ιωάννης, η Θέρμη και η Πυλαία.

Αναφορικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ακινήτων στη Θεσσαλονίκη, οι ενοικιαστές δίνουν έμφαση στην ανακαίνιση του ακινήτου, την ύπαρξη ασανσέρ και το γεγονός ότι το ακίνητο να μην είναι επιπλωμένο. Το 75% των ενοικιαστών επιθυμεί κατοικίες που προσφέρουν θέρμανση με φυσικό αέριο, νέα κουφώματα αλουμινίου και διαθέσιμο χώρο στάθμευσης. Αυτές οι προτιμήσεις σχετίζονται με την ανάγκη για χαμηλότερα έξοδα θέρμανσης και άνεση στην καθημερινότητα. Επιπλέον, για τους μισούς ενοικιαστές, η εγγύτητα σε μέσα μαζικής μεταφοράς δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ