Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Με τεράστια επιτυχία υλοποιήθηκε το 2ο“OlympicDay” Park


Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, το 2ο “OlympicDay” Park έκλεψε τις καρδιές των μικρών και μεγάλων που συγκεντρώθηκαν στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Θέρμης του Φο.Δ.Σ.Α. Κ. Μακεδονίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας (“OlympicDay”) 2024.

Ο Ολυμπιακός θεσμός που ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα της Ολυμπιακής Ατζέντας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής(ΔΟΕ) για την προώθηση των Ολυμπιακών αξιών μέσω του αθλητισμού, με έμφαση στην παρότρυνση για κίνηση και στον σεβασμό για το περιβάλλον, προσέφερε μια ψυχαγωγική εμπειρία γνωριμίας με τον κόσμο του Ολυμπισμού στοχεύοντας να φέρει τη νέα γενιά κοντά στον ενεργό και υπεύθυνο τρόπο ζωής και στον θετικό τρόπο σκέψης και δράσης.

Το 2o “OlympicDay” Parkέδωσε την ευκαιρία σε όλους να δοκιμάσουν Ολυμπιακά και άλλα αθλήματα, όπως Ρυθμική Γυμναστική, Στίβο, ΤάεΚβοΝτο, Πινγκ Πονγκ, Μπάντμιντον, Τένις, Πάλη, KickBoxing, Cheerleading, Μπάσκετ, Ποδόσφαιρο, να παίξουν Σκάκι, να πάρουν μέρος σε παιχνίδια γνωριμίας με την Ολυμπιακή ιστορία και τις Ολυμπιακές αξίες, αλλά και την υγιεινή διατροφή, να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα το περιβάλλον και την ανακύκλωση, να παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση από παιδιά και να απολαύσουν μουσικές του κόσμου.

Στο πάρκο δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια συμμετείχαν με εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Περιβαλλοντικών Ενημερώσεων του Φο..Δ.Σ.Α. Κ. Μακεδονίας, οι αθλητικοί σύλλογοι και τα σωματεία Θερμαϊκός Θέρμης, Ατρόμητος Τριαδίου, Αμφιτρίτη Θέρμης, Mars Βασιλικών, Θερμαίος, Άδωνις Θέρμης και η Δ/νση Πολιτισμού του Δ.Θέρμης, καθώς και η East-West, η Πολιτική Προστασία Δ.Θέρμης, το Συμβούλιο Νεολαίας Δ.Θέρμης και η Εθελοντική Ομάδα Θεάτρου της Θεατρολόγου Μαρίας Ανδρεάδουπου παρουσίασε την παιδική παράσταση ‘’Τα παιδιά φέρνουν την Ειρήνη’’.

Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την “Τελετή Βράβευσης’’ του Δημήτρη Κατσίβελη, αθλητή καλαθοσφαίρισης για τη διεθνή του πορεία στον αθλητισμό και του Γρηγόρη Ντισλή για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες “ΠΑΡΙΣΙ 2024”. Τους αθλητές βράβευσαν η κα Ελισάβετ Βελόνα, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Νεολαίας και ο κ. Αχιλλέας Μεταλούλης, Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας, ο κ. Πολυχρόνης Κοντοπίδης, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Θέρμης, ο κ. Γεώργιος Αγγέλου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Θέρμης, η Δρ. Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια/CEO του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Γενική Δ/ντρια του “OlympicDayRun” Greece και Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και ο κ. Μιχάλης Γεράνης, Πρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α. Κ.Μακεδονίας - Πρόεδρος του ΔΣ Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη. Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Χρήστος Μήττας, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Πολιτισμού Κ. Μακεδονίας, ενώ το “παρών” έδωσαν η κα Χριστίνα Μαργαρίτη, Ειδική Συνεργάτης Επικοινωνίας του Φο.Δ.Σ.Α., η κα Γεωργία Κουρκουνάκη, Επιμελήτρια Εκπαίδευσης του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, η κα Γεωργία Βρύζα, εκπαιδεύτρια ενηλίκων του Γραφείου Δια Βίου Μάθησης του Δ. Θέρμης και ο Παύλος Λιότσος, Χρυσός στο τάε κβο ντο των Deaflympics. Την παρουσίαση πραγματοποίησαν η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Χριστίνα Κανατάκη, ο Ηλίας Μπέρμπερης και η Κυριακή Ουδατζή.

Το 2ο “OlympicDay” Park συνδιοργανώθηκε από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Θέρμης και τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, ως παράλληλη δράση του 7ου“OlympicDay Run” Greece στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας (“OlympicDay”) 2024.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ