Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Σπάνιο βίντεο: Δελφίνι επιτέθηκε σε 23χρονο στην Ιαπωνία - Το έκανε επειδή ήταν μοναχικό, λένε επιστήμονες


Ένα σπάνιο περιστατικό με δελφίνι να επιτίθεται σε κολυμβητή σημειώθηκε στην Ιαπωνία.

Θύμα της επίθεσης ήταν ο 23χρονος Τακούμα Γκότο, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε «φοβήθηκα ότι θα πεθάνω».

Σε βίντεο που κατέγραψαν λουόμενοι φαίνεται το δελφίνι, το οποίο σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ευθύνεται για άλλες 15 παρόμοιες επιθέσεις, να πλησιάζει τον 23χρονο και να του επιτίθεται.
«Μου έκανε συνέχεια επιθέσεις και πραγματικά πίστεψα ότι θα πεθάνω. Αυτό που φοβήθηκα περισσότερο ήταν ότι θα με έσερνε κάτω από το νερό και στα πιο βαθιά, μακριά από την παραλία» δήλωσε ο Γκότο, ο οποίος απέκτησε τραύματα από τα δαγκώματα του δελφινιού στα χέρια και τα δάχτυλα.

Σύμφωνα με επιστήμονες το δελφίνι ήταν ρινοδέλφινο. Αν και συνήθως τα δελφίνια δεν είναι επιθετικά, ούτε και αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως θηράματα, εντούτοις δεν αποκλείεται να προσπαθούσε να επικοινωνήσει με αυτόν τον τρόπο αφού η υπόλοιπή ομάδα του είδους του τον είχε αποβάλει.

«Όπως συμβαίνει με τους ανθρώπους και τα άλλα κοινωνικά όντα, οι ορμονικές διακυμάνσεις, του σεξουαλικό άγχος ή η επιθυμία για κυριαρχία μπορεί να οδηγήσει το δελφίνι να τραυματίσει τους ανθρώπους με τους οποίους αλληλεπιδρά. Και επειδή είναι πολύ δυνατά όντα, αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυατισμούς» εξήγησε ο βιολόγος Σάιμον Άλλεν.

H προειδοποιητική αφίσα που είχε αναρτηθεί για επιθέσεις από δελφίνι

Η επικεφαλής του εργαστηρίου θαλάσσιας βιολογίας στο πανεπιστήμιο του Τόκιο, Μάρι Κομπαγιάσι, δήλωσε ότι το εν λόγω δελφίνι πιστεύεται ότι έχει κάνει αρκετές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ