Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Πολιτιστικό Ημερολόγιο | Οκτώβριος 2024


Η διαχειριστική ομάδα του Ημερολογίου της Πολιτιστικής Εταιρείας επιλέγει μεταξύ πολιτιστικών δρώμενων, εικαστικών εκθέσεων, θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων και νέων εκδόσεων, και προτείνει:

[πατήστε τους τίτλους του κάθε άρθρου για να μεταφερθείτε στην εκάστοτε ιστοσελίδα]

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
(συνεχίζεται)

59ο Φεστιβάλ Δημητρίων

17 Σεπτεμβρίου-27 Οκτωβρίου
 
Τα Δημήτρια, η μεγαλύτερη και πιο ιστορική γιορτή πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, έρχονται για 59η συνεχόμενη χρονιά με ένα ιδεολογικό πλαίσιο ευθυγραμμισμένο με τον παγκοσμίως τιμώμενο συγγραφέα Φραντζ Κάφκα κι ένα πρόγραμμα πολλαπλών αναγνώσεων και δράσεων. Εικαστικά, θέατρο, μουσική, χορός, σινεμά, λογοτεχνία, γαστρονομία και περφόρμανς συνθέτουν το παλίμψηστο του φετινού 59ου φεστιβάλ, που από τις 17 Σεπτεμβρίου έως και τις 27 Οκτωβρίου, μέσα από επάλληλα γεγονότα και δράσεις θα παρουσιάσει πολυεπίπεδες εκδοχές και στρωματογραφίες τέχνης και αστικής κουλτούρας.
4-6 Οκτωβρίου | MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Β1, Προβλήτα Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης)
 
Ο ήχος «πρωταγωνιστεί» για άλλη μια χρονιά στο 2ο Φεστιβάλ Ηλεκτροακουστικής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών με γενικό τίτλο «Stereoma» που θα πραγματοποιηθεί στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Οκτωβρίου 2024.

Το Φεστιβάλ επιχειρεί να εστιάσει στην ηχητική έκφραση και στη διαχρονική αλλά και καθηλωτική επίδραση του ήχου. Μέσα από μία έκθεση (20.09-27.10), ένα τριήμερο συναυλιών (4-5-6.10) και μία δράση χορού-περφόρμανς (19.10), το Φεστιβάλ αναδεικνύει τη σημασία του ήχου ως βασικού στοιχείου μιας αισθητηριακής εμπειρίας, προσκαλώντας το κοινό να εξερευνήσει τις εφήμερες, ρευστές και μετασχηματιστικές ιδιότητες του ήχου και της ακουστικής διαδικασίας. Ο ήχος, με την ικανότητά του να αναδιαμορφώνει την αντίληψή μας, αποκαλύπτει βαθιές, συχνά ανεξερεύνητες, συνδέσεις μεταξύ τέχνης και ζωής. Το Φεστιβάλ αποσκοπεί να διερευνήσει αυτές τις συνδέσεις, αναδεικνύοντας τον ήχο ως κεντρικό άξονα ενός πλούσιου πολιτιστικού και διανοητικού φάσματος, που αντανακλά την πολυπλοκότητα και την ποικιλομορφία της εποχής.

5-6 Οκτωβρίου | Αγορά Καπάνι
 
Η Αγορά Καπάνι είναι ξανά έτοιμη να υποδεχτεί το Kapani Project! Η επόμενη διοργάνωση του Kapani Project θα λάβει χώρα στις 5 και 6 Οκτωβρίου στην καρδιά της πόλης. Μια πλατφόρμα που συνδυάζει την τέχνη, τον πολιτισμό και τη δημιουργικότητα, με τη ζωντάνια της αγοράς Καπάνι, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία πλούσιας πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Ετοιμαστείτε για ένα διήμερο γεμάτο με μουσική, εκθέσεις, παραστατικές τέχνες, street food και πολλά άλλα, ενώ μην χάσετε αυτή την ευκαιρία να ανακαλύψετε από κοντά τον πλούτο της αγορά Καπάνι.

ΒορΟινά 2024

7 Οκτωβρίου | Macedonia Palace
 

Η αγαπημένη οινική εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, με τα εξαίρετα κρασιά και αποστάγματα των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος» θα πραγματοποιηθεί φέτος τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου. Πρόκειται για την ετήσια έκθεση οινογνωσίας και οινογευσίας των κορυφαίων οινοποιείων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, η οποία απευθύνεται στο ευρύ κοινό, καταναλωτές και επαγγελματίες από την εστίαση και το εμπόριο οίνου. Οίνοι λευκοί, ροζέ, ερυθροί, ακόμη και orange, ξηροί, ημίξηροι,  ημίγλυκοι ή γλυκείς, ήρεμοι και αφρώδεις, σε νεοκυκλοφόρητες ή παλαιότερες αγαπημένες ετικέτες, αποτελούν την αρχή μόνο για να ξεκινήσει κανείς το ταξίδι του στη γνώση αλλά και την απόλαυση του μαγικού κόσμου του ποιοτικού επώνυμου Ελληνικού κρασιού. Ακόμη περισσότερο, στα τραπέζια των Οινοποιών θα συναντήσουμε πειραματικά κρασιά, παλιές σοδειές, διαφορετικά μεγέθη φιαλών και πολλές άλλες οινικές εκπλήξεις.

7 Οκτωβρίου | Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 
Ο επιτυχημένος κύκλος εκδηλώσεων “Συγγραφείς του κόσμου” θα φιλοξενήσει αγαπημένους συγγραφείς του αναγνωστικού κοινού. Αντλώντας συνομιλητές από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών ιδιοτήτων και με συγγραφείς από όλο τον κόσμο, φιλοδοξία του ΟΜΜΘ είναι να συμβάλει στη διεύρυνση του πολιτισμικού διαλόγου και να προσφέρει στο κοινό του αλησμόνητες συζητήσεις. Στις 7/10, προσκεκλημένοι είναι ο συγγραφέας Georgi Gospodinov και η καθηγήτρια πανεπιστημίου Αλεξάνδρα Ιωαννίδου. Θα υπάρχει διερμηνεία στα ελληνικά και την ελληνική νοηματική.
Οκτώβριος-Δεκέμβριος | Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων από τον θάνατο του Παύλου Μελά, το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ) διοργανώνει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων που θα διεξαχθεί την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2024 και μας προσκαλεί να αναστοχαστούμε και να επανανοηματοδοτήσουμε το πρόσωπο, τη συμβολή, το ιστορικό αλλά και το σύγχρονο αποτύπωμα του εμβληματικού Μακεδονομάχου.

Οι Εκδηλώσεις Μνήμης τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Στερεοσκοπία

4 Οκτωβρίου 2024 - 12 Ιανουαρίου 2025 | MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
 
Παιδιά και κομψές κυρίες, φουστανελοφόροι και ένστολοι αξιωματικοί, μνημεία της υπαίθρου και των πόλεων από τα μέσα του 19ου αιώνα γίνονται οι νέοι «πρωταγωνιστές» στην έκθεση με θέμα την ιδιαίτερα μαγευτική ιστορία στον χρόνο της στερεοσκοπίας, ως μεθόδου λήψης και εμφάνισης της φωτογραφίας. Η ελκυστική αυτή τέχνη-τεχνική «ξεδιπλώνεται» στην ομότιτλη έκθεση, συνδιοργανώση του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και του Μουσείου Φωτογραφίας Δήμου Καλαμαριάς «Χρήστος Καλεμκερής», από τις 4 Οκτωβρίου 2024 έως τις 12 Ιανουαρίου 2025, στην Αποθήκη Α’, Προβλήτα Α’ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης. 

FUTURE COMETH – Κολλέγιο Ανατόλια.
100 Χρόνια στη Θεσσαλονίκη

4 Οκτωβρίου-1 Δεκεμβριου | Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
 
Το 2024 αποτελεί μια χρονιά ορόσημο για το Κολλέγιο Ανατόλια, καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια εκπαιδευτικής και κοινωνικής δράσης στη Θεσσαλονίκη. Με αυτήν την ευκαιρία, ο εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός διοργανώνει, στο πλαίσιο των επετειακών του δράσεων, την έκθεση «FUTURE COMETH – Κολλέγιο Ανατόλια. 100 Χρόνια στη Θεσσαλονίκη» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Μέσα από σπάνιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, ιστορικά ντοκουμέντα, σύγχρονα τεκμήρια, καθώς και ιστορίες άγνωστες για το ευρύ κοινό, αποκαλύπτεται η συναρπαστική ιστορία του Κολλεγίου Ανατόλια, και τεκμηριώνεται η αδιάρρηκτη σχέση του με τη Θεσσαλονίκη, την πόλη στην οποία ο εκπαιδευτικός οργανισμός μετεγκαταστάθηκε αναγκαστικά το 1924 από τη Μερζιφούντα του Πόντου ακολουθώντας το κύμα των προσφυγικών πληθυσμών μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Πόλεις της Χαμένης Μνήμης του Alexandre Mitchell

8 Οκτωβρίου - 10 Νοεμβρίου | Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ
 
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα παρουσιάζει από την Τρίτη 8 Οκτωβρίου την έκθεση «Πόλεις της χαμένης μνήμης/ Cities of Lost Memory» του Alexandre Mitchell, μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στο πολιτιστικό κέντρο Full Circle των Βρυξελλών.

Στην έκθεση παρουσιάζονται περισσότερα από 20 σχέδια, με ινδική μελάνη, με θέματα που αφορούν ιστορικά γεγονότα και προσωπικότητες, προβάλλουν δύσκολες όψεις της Ιστορίας και φιλοδοξούν να προκαλέσουν αντιπαραθέσεις και συζητήσεις.

Ο Αlexandre Mitchell, σαν αρχαιολόγος που είναι, ζωντανεύει τα απομεινάρια του παρελθόντος, τα συνδέει με το παρόν, προτείνοντας μιαν εναλλακτική περιήγηση στην Ιστορία, από τη δική του προσωπική σκοπιά.

(συνεχίζεται)
Ένδυμα Ψυχής
Βαγγέλης Κύρης-Ανατόλι Γεωργίεφ

6 Σεπτεμβρίου-6 Ιανουαρίου | Πολιτιστικό Κέντρο ΜΙΕΤ Θεσσαλονίκης - Βίλα Καπαντζή

Από τις 6 Σεπτεμβρίου 2024 έως και τις 6 Ιανουαρίου 2025, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Παπαγεωργίου. Η έκθεση που μάγεψε το κοινό της Αθήνας, έρχεται στη Θεσσαλονίκη εμπλουτισμένη με νέα έργα από μοναδικές ενδυμασίες της Μακεδονίας και της Θράκης, μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Παπαγεωργίου.

Πρόκειται για μία έκθεση μοναδική, που φιλοξενεί, με μία ξεχωριστή τέχνη, ενδυμασίες και στολές της ελληνικής επικράτειας: ο φωτογράφος Βαγγέλης Κύρης και ο εκφραστής της κεντητικής τέχνης Ανατόλι Γεωργίεφ παρουσιάζουν το «ελληνικό ένδυμα» με έναν καλλιτεχνικό τρόπο, φορεμένο από σύγχρονους ανθρώπους, και μέσα από την ώσμωση τη φωτογραφίας με το ύφασμα και την κεντητική τέχνη. Περισσότερες από 70 φορεσιές του παρελθόντος «ντύνουν» πρόσωπα του παρόντος, σε μια μοναδική σύνδεση που αναδεικνύει τον πλούτο, την ευφάνταστη ποικιλία, την αριστοτεχνία των λεπτομερειών, την κατασκευαστική δεξιότητα των ενδυμάτων. Ταυτόχρονα, μέσα από το διαπεραστικό βλέμμα, τη στάση και κίνηση του σώματος, οι ενδυμασίες γίνονται το αφήγημα της ιστορίας του τόπου, των ιστορικών προσώπων, των ιστοριών των κοινωνιών και της καθημερινότητάς τους.
Για περισσότερες εικαστικές εκθέσεις αυτόν τον μήνα,
δείτε 
εδώ το πρόγραμμα των Δημητρίων
ΘΕΑΤΡΟ | ΜΠΑΛΕΤΟ

GRAND GALA με χορευτές του μπαλέτου Μπολσόι

5 Οκτωβρίου | Θέατρο Γης

Το Grand Gala αποτελεί μια συρραφή των στιγμών κορύφωσης στις πιο διάσημες παραστάσεις κλασικού μπαλέτου, στιγμές που για τους χορευτές αποτελούν το οξυγόνο τους και για μας τους θεατές ένα δώρο της τέχνης. Είναι η παράσταση που δίνει την δυνατότητα στα μεγαλύτερα αστέρια του Bolshoi να κάνουν την περιοδεία τους σε όλο τον κόσμο!

Τα πιο διάσημα πα ντε ντε του κλασικού μπαλέτου, ο «χορός για δύο» από την «Λίμνη των Κύκνων» αλλά και από την «Ωραία Κοιμωμένη» ή την «Ζιζέλ» παρουσιάζονται σε μια παράσταση που τόσο έλειψε από το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Στο πρόγραμμα της παράστασης θα απολαύσουμε τα διάσημα pas de deux αλλά και άλλα αποσπάσματα από τις παραστάσεις: Λίμνη των Κύκνων, Ωραία Κοιμωμένη, Ζιζέλ, Δον Κιχώτης, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Κουρσάρος κ.α.

96% - Landscapes of devastation

από 26 Σεπτεμβρίου | Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Το «96%» αποτελεί μια lecture performance του Πρόδρομου Τσινικόρη και της ομάδας του και στο «μικροσκόπιο» τους μπαίνει η Θεσσαλονίκη του 1943. Αφηγείται μια ιστορία σκοτεινή και λησμονημένη, τα ίχνη της οποίας όμως είναι ακόμα εδώ. Η παράσταση - ντοκιμαντέρ, επιχειρώντας μια αρχαιολογία του παρόντος, τα αναζητά, όχι μόνο σε μελέτες, αρχεία και μαρτυρίες, αλλά και με επιτόπια έρευνα στη σημερινή πόλη, στους δρόμους, στα κλειστά μαγαζιά, στα παλιά και τα καινούργια κτίρια, ακόμα και στο ίδιο το Κρατικό Θέατρο. Το project «96%» αποτελεί τμήμα του Ευρωπαϊκού θεατρικού και παιδαγωγικού προγράμματος "Landscapes of Devastation" (Τοπία Καταστροφής) που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε τρεις πόλεις: Θεσσαλονίκη- Μαδρίτη- Βερολίνο. Πρόκειται για μια συνεργασία του ΚΘΒΕ με τη Schaubühne (Βερολίνο) και το La Joven (Μαδρίτη), που χρηματοδοτείται από το γερμανικό Ίδρυμα EVZ (Μνήμη, Ευθύνη, Μέλλον), σε συμπαραγωγή με την εταιρεία TooFarEast Productions.

Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν

από 21 Σεπτεμβρίου | Βασιλικό Θέατρο

Μετά τις πολύ καλές κριτικές που απέσπασε, τη χειμερινή σεζόν, η παράσταση «Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά επιστρέφει την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στο Βασιλικό Θέατρο. Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία του γνωστού σκηνοθέτη με το ΚΘΒΕ, την οποία το κοινό μπορεί να την απολαύσει έως τις 17 Νοεμβρίου. «Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν», ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας είναι μια διαχρονική σπουδή χαρακτήρων και συμπεριφορών, μία βαθιά ανάλυση της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας  της εποχής του που  παραμένει, ωστόσο, έως και σήμερα επίκαιρη. Ένα έργο ποιητικό, τολμηρό, με αγωνία, σασπένς, ανατροπές που πραγματεύεται την αέναη διαμάχη του Καλού με το Κακό, «μιλάει» για την καλοσύνη και κατά πόσο αυτή  μπορεί να «επιβιώσει» σε μια κοινωνία φαύλη και διεφθαρμένη, ένα έργο που προκαλεί τον θεατή να σκεφτεί. Δεν δίνει λύσεις ή απαντήσεις αλλά μας αφήνει ελεύθερους να καταλήξουμε σε δικά μας συμπεράσματα.

Για περισσότερες θεατρικές παραστάσεις αυτόν τον μήνα,
δείτε 
εδώ το πρόγραμμα των Δημητρίων
ΜΟΥΣΙΚΗ
1-6 Οκτωβρίου | Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 
Το 2024 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών, του σπουδαίου Leonid Kogan. Ο Leonid Kogan υπήρξε ίσως ο επιδραστικότερος ερμηνευτής όλων των εποχών στην τέχνη του βιολιού και ένας εκ των μεγαλύτερων αστέρων της μουσικής τέχνης του 20ου αιώνα στον τομέα της μουσικής εκτέλεσης. Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης πρόκειται να τιμήσει τη μέγιστη αυτή μουσική προσωπικότητα και την επέτειο των εκατό χρόνων από τη γέννησή του, διοργανώνοντας ένα μεγάλο επετειακό αφιέρωμα. Το αφιέρωμα θα συγκεντρώσει τους μεγαλύτερους αστέρες του βιολιού παγκοσμίως στην πόλη της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας στο κοινό της βόρειας Ελλάδας μία ανεπανάληπτη εμπειρία μουσικής τέχνης εφάμιλλη με αυτή των μεγαλύτερων φεστιβάλ κλασικής μουσικής του εξωτερικού. Οι κορυφαίοι βιολονίστες Λεωνίδας Καβάκος, Viktoria Mullova και Augustin Hadelich θα λαμπρύνουν τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για τρεις ανεπανάληπτες συναυλίες, οι οποίες θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη του μουσικόφιλου κοινού.
Για περισσότερες μουσικές εκδηλώσεις αυτόν τον μήνα,
δείτε 
εδώ το πρόγραμμα των Δημητρίων
ΒΙΒΛΙΑ
Η τέχνη στην Ελλάδα 
Το θεσμικό πλαίσιο μετά το 1945
Συλλογικό / Επιμέλεια: Αρετή Αδαμοπούλου
UNIVERSITY STUDIO PRESS

Με μια ιστορική και κριτική ματιά, ο παρών συλλογικός τόμος εξετάζει το μεταπολεμικό θεσμικό πλαίσιο για την τέχνη στην Ελλάδα από το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου μέχρι σήμερα. Οι συγγραφείς του, δώδεκα Έλληνες ιστορικοί της τέχνης φωτίζουν βασικά θέματα και συζητήσεις, και αποκαλύπτουν το πώς, από ποιους και πότε συγκροτήθηκαν οι κοινές παραδοχές για το τι είναι ενδιαφέρον, τι αξίζει να εκτεθεί ή ποιο εκτιμάται ως αξιόλογο έργο τέχνης, ό,τι γενικά αποτελεί πλέον βεβαιότητα. Στα κείμενα τους διαφαίνονται οι επιδιώξεις και οι αγωνίες των πρωταγωνιστών της ιστορίας αλλά και του παρόντος, οι αντικρουόμενες απόψεις και οι ενδιάμεσοι χώροι, τα θεωρητικά σχήματα που χρησιμοποιήθηκαν και κάποτε παρερμηνεύθηκαν, καθώς και οι διαδρομές μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις μοιάζει σήμερα αυτονόητο. • Η Αρετή Αδαμοπούλου είναι καθηγήτρια ιστορίας της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Αλληλογραφία Ερνστ Τσίλλερ (Αθήνα) και Θεόφιλου Χάνσεν (Βιέννη) 1859-1890
Μετάφραση - Επιμέλεια: Μαριλένα Ζ. Κασιμάτη
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


Η επί τριάντα χρόνια (1861‒1891) αλληλογραφία στη γερμανική γλώσσα του Δανοαυστριακού Θεοφίλου Χάνσεν, από τη Βιέννη, με τον Γερμανό Ερνστ Τσίλλερ, που βρισκόταν στην Αθήνα, είναι μια συγκλονιστική μαρτυρία ζωής, μαθητείας, φιλίας, σεβασμού και επαγγελματικής δράσης. Είναι όμως και πηγή για τη μελέτη δύο πόλεων του 19ου αιώνα, της Βιέννης και της Αθήνας, μέσα από την αρχιτεκτονική στη γένεση νέων εποχών.

Οι 428 επιστολές δημοσιεύονται για πρώτη φορά στα ελληνικά, χάρη στη φροντίδα της ιστορικού τέχνης Μαριλένας Ζ. Κασιμάτη, που τις συγκέντρωσε, τις επιμελήθηκε και τις μετέφρασε. Από την αλληλογραφία αναδεικνύεται η φυσιογνωμία του εξαίρετου βοηθού Τσίλλερ, που αδιαμαρτύρητα υποτάσσεται, συχνά αμφισβητώντας αλλά πάντοτε συμπορευόμενος με τον απόντα μέντορά του Χάνσεν. Ο βοηθός αυτός έμελλε να γίνει ο κεντρικός ήρωας των σημαντικότερων έργων στην Αθήνα, που καθιέρωσαν το πρόσωπο του νεοκλασικιστικού 19ου αιώνα στην Ελλάδα.

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

KIDOT Festival

5-6 Οκτωβρίου | ΔΕΘ HELEXPO

Το KIDOT Festival είναι το μεγαλύτερο family festival της χώρας με πάνω από 65.000 επισκέπτες κι ένας καθιερωμένος ετήσιος θεσμός της Θεσσαλονίκης που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι. Πρόκειται για ένα διήμερο πολυθεματικό εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό φεστιβάλ για όλη την οικογένεια που διοργανώνεται κάθε Σεπττέμβριο ή Οκτώβριο. Φέτος, το KIDOT Festival 6 θα διεξαχθεί στις 5 & 6 Οκτωβρίου 2024. Μια διήμερη, συναρπαστική γιορτή όπου μεγάλοι και παιδιά θα εξερευνήσουν, θα μάθουν, θα δοκιμάσουν καινούργιες εμπειρίες και θα ζήσουν αξέχαστες στιγμές μαζί.

10ο Thessaloniki Animation Festival

17-21 Οκτωβρίου | Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Το «10ο Thessaloniki Animation Festival» διοργανώνεται από την AddArt ΜΚΟ χάρη στη συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Υπουργείο Πολιτισμού. Οι ημερομηνίες πραγματοποίησής του ορίζονται στις 17/10/2024 με 30/10/2024. Το δια ζώσης κομμάτι του φεστιβάλ, θα λάβει χώρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από τις 17 έως και τις 21 Οκτωβρίου, ενώ το ψηφιακό σε online πλατφόρμα μέσω του tafestival.gr από τις 22 έως τις 30 Οκτωβρίου.

Στην Αποθήκη Δ΄ το κοινό θα απολαύσει ένα άκρως εορταστικό πρόγραμμα, καθώς φέτος γιορτάζουμε τη δέκατή μας διοργάνωση! Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει ειδικές δράσεις εικονικής πραγματικότητας και παρουσιάσεις παιχνιδιών, διεθνή και πανελλήνιο διαγωνισμό animation, ειδικά αφιερώματα, μία Οσκαρική μεγάλου μήκους ταινία, ομιλίες, masterclasses και πολλά ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ