Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Δίδυμα αδέρφια διαγνώστηκαν με άνοια από τα 20 τους: Η αντίστοφη μέτρηση έχει αρχίσει


Δίδυμα αδέρφια, κληρονόμησαν μια σπάνια μορφής άνοια από την μητέρα τους, μόλις στα 20 τους χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν δίδυμα αδέρφια από τη Βρετανία, ο Jordan και ο Cian οι οποίοι πληροφορήθηκαν μετά από σχετικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν ότι πάσχουν από άνοια και τα επόμενα 15 χρόνια θα είναι ίσως εκείνα τα οποία θα έχουν ακόμη την μνήμη τους, μιας και η νόσος θα τους... χτυπήσει την πόρτα πολύ «σκληρά» μετά τα 35 τους.

Η μητέρα των δύο αγοριών, έπασχε από μια σπάνια μορφής νευρογνωστικής διαταραχής, από την οποία έχασε και βάναυσα την ζωή της μόλις στα 52 της χρόνια. Το γονίδιο, κληρονομήθηκε από τα δίδυμα παιδιά της, μιας και η κόρη της στάθηκε η τυχερή της υπόθεσης και είναι πλήρως υγιής.

Τα δίδυμα αδέρφια τα οποία τώρα διανύουν τις ηλικίες των 28 και 23 ετών, αποφάσισαν να ζήσουν στο έπακρο, την υπόλοιπη ζωή τους, και τα χρόνια που τους απομένουν μέχρι να χάσουν τελείως την μνήμη τους.

Μέσα από συνεντεύξεις τους, παραδέχονται ότι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτή την τροπή που πήρε η ζωή τους, με τον Cian να λέει χαρακτηριστικά: «Ένα εκατομμύριο φορές θα ήθελα να μην είχε συμβεί ποτέ, ποτέ, να μην έπρεπε ποτέ να το αντιμετωπίσουμε». Ενώ συνεχίζει λέγοντας: «Είναι φρικτό και μακάρι να μην ήταν έτσι, αλλά μας έδωσε νόημα και την ευκαιρία να κάνουμε τη διαφορά στον κόσμο».

Οι δύο τους πήραν στα χέρια την ζωή και, ξεκίνησαν ήδη να δραστηριοποιούνται για εράνους που αφορούν την συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα κατά του αλτσχάιμερ, κάνοντας μάλιστα μια εξαντλητική διαδρομή από την περιοχή της Σκωτίας μέχρι την Κορνουάλη, ώστε να βρεθεί το φάρμακο για έναν πιο υγιή κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ