Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

1ος Παράκτιος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θερμαϊκού


Κάλεσμα για συμμετοχή στον 1ο Παράκτιο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θερμαϊκού, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024 κατά μήκος του πανέμορφου παραλιακού μετώπου του Δήμου Θερμαϊκού, έκαναν οι διοργανωτές της νέας αθλητικής πρότασης, η οποία υπόσχεται ξεχωριστές συγκινήσεις στους δρομείς, τους επισκέπτες, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής. Η νέα διοργάνωση έχει την προοπτική να καθιερωθεί σε ετήσια βάση ως ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού για το δρομικό κίνημα στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα θα συνοδευτεί από πολλές δράσεις με περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 1ου Παράκτιου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θερμαϊκού περιλαμβάνει τέσσερις διαδρομές, κάθε μία από τις οποίες υπόσχεται ξεχωριστές συγκινήσεις: Τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο - Thermaikos Coastal Half Marathon, στον οποίο αναμένεται να πάρουν μέρος κορυφαίοι δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό καλύπτοντας απόσταση 21,1 χλμ., τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. - Thermaikos Gold Run και τον αντίστοιχο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. - Thermaikos Fun Run, που απευθύνονται σε πρωταθλητές-πρωταθλήτριες αλλά και σε όλους τους δρομείς υγείας, καθώς και τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος Ενός Μιλίου (1.609,34 μ.). - Thermaikos Family Social Mile, ο οποίος απευθύνεται σε δρομείς και βαδιστές κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης και σε όλη την οικογένεια, αποτελώντας διαδρομή αθλητικού - ψυχαγωγικού χαρακτήρα και κοινωνικής προσφοράς.

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού όλων των διαδρομών του αγωνιστικού προγράμματος θα είναι το ξενοδοχείο Wellness Santa Hotel, στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης.

Τον 1ο Παράκτιο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θερμαϊκού διοργανώνει ο Δήμος Θερμαϊκού, με συνδιοργανωτές τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αγγελοχωρίου «Ο ΦΑΡΟΣ» και το Ιατρικό Κέντρο PHYSIOMED, με την υποστήριξη του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ και της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, καθώς και με τη υποστήριξη πλήθους θεσμικών και εθελοντικών φορέων υποστήριξης.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη διοργάνωση ξεκίνησε με την Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, ενώ οι εγγραφές είναι σε πλήρη εξέλιξη μέσα από τον επίσημο δικτυακό τόπο https://thermaikoshalfmarathon.org/

Οι τοποθετήσεις των ομιλητών:

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, αγκάλιασε το νέο δρομικό γεγονός, τονίζοντας μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του:

«Ο 1ος Παράκτιος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θερμαϊκού δεν έχει μόνο αθλητικά χαρακτηριστικά, αλλά θα προσδώσει υπεραξία στο τουριστικό και εμπορικό προϊόν της περιοχής μας μέσα από μια οικολογική προσέγγιση με συγκεκριμένες «πράσινες» δράσεις πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι μία σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου μας, που με άξιους συνεργάτες, οι οποίοι έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία και εμπειρία, εισέρχεται σταδιακά σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Φιλοδοξία μας είναι να διαφοροποιήσουμε και να εμπλουτίσουμε τους λόγους για τους οποίους ένας επισκέπτης θέλει να έρθει στον Θερμαϊκό, ο οποίος ως γνωστόν έχει εξαιρετικές ακτές και γεμίζει ασφυκτικά το καλοκαίρι από τουρίστες. Όμως με τον Ημιμαραθώνιο πρόθεση μας είναι να αποτελέσουμε προορισμό και σε άλλες χρονικές περιόδους και όχι μόνο για το δίπτυχο «ήλιος - θάλασσα». Κρίναμε ότι τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να εκκινήσουμε με ένα γεγονός, όπως ο Ημιμαραθώνιος, τον οποίο επιθυμούμε τα επόμενα χρόνια να τον αναπτύξουμε, να τον εδραιώσουμε και να τον κάνουμε ευρύτερα γνωστό».

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Θερμαϊκού, Γιώργος Σαλπιγγίδης, πρόσθεσε από την πλευρά του:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πλησιάζουμε στην υλοποίηση του 1ου Παράκτιου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θερμαϊκού, ο οποίος θα δώσει σε όλους τους συμμετέχοντες και επισκέπτες να τρέξουν πλάι στο παραλιακό μας μέτωπο και να ζήσουν την εμπειρία μίας πολυδιάστατης διοργάνωσης, με παράλληλες δράσεις που θα αναδείξουν τον οικολογικό χαρακτήρα της. Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε μαζί μας σε μία από τις τέσσερις διαδρομές, που θα καταλήξουμε σε ένα υπέροχο πάρτυ. Σας περιμένουμε, για να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο γεγονός που θα αποτελέσει θεσμό για τον Δήμο μας».

Ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελοχωρίου «Ο ΦΑΡΟΣ» και Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης, Γιώργος Καράμπαλης, ανέφερε:

«Μέσα από ενέργειες όπως αυτή, αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειες όσων ασχολούμαστε με τον πολιτισμό και τον εθελοντισμό, ο οποίος είναι απαραίτητος για να γίνουν τέτοιες διοργανώσεις. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να συστρατεύσουμε όλες τις δυνάμεις που πρέπει να είναι παρούσες σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Μαζί με τον Δήμο και με τους υπόλοιπους φορείς της περιοχής μας, θα βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστεί, συμπεριλαμβανομένων και των περιβαλλοντικών δράσεων ώστε να αφήσει αυτή η διοργάνωση ένα πολύ ισχυρό οικολογικό αποτύπωμα».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, Δρόσος Χριστόπουλος, υπογράμμισε:

«Στα ανατολικά γεννιέται μια νέα αθλητική πρόταση, που έχει όλα τα εχέγγυα να καταστεί διοργάνωση διεθνούς επιπέδου. Από την εμπειρία μου δηλώνω βέβαιος ότι η επιτυχία της θεωρείται δεδομένη, επειδή καλύπτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Πρώτα απ’ όλα επειδή έχει μπει μπροστά η τοπική κοινωνία και η δημοτική αρχή, που προσφέρει την πλήρη στήριξή της. Παράλληλα διαθέτει καταπληκτικές αγωνιστικές διαδρομές, οι οποίες φέρουν πιστοποίηση μέτρησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού World Athletics και έμπειρο τεχνικό επιτελείο, αυτό που υλοποιεί τις δύο μεγάλες δρομικές διοργανώσεις της χώρας αυτή του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» και αυτή του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης. Επιπλέον τόσο η Οργανωτική Επιτροπή όσο και η Τεχνική Επιτροπή τελούν σε απόλυτη συνεργασία με όλους τους αναγκαίους και απαραίτητους θεσμικούς φορείς της διοργάνωσης, γεγονός που εγγυάται την ομαλή διεξαγωγή της καθώς επίσης και την άρτια υποστήριξη των συμμετεχόντων κάθε ηλικίας και επιπέδου, των πρωταθλητών πρωταθλητριών και των Ατόμων με Αναπηρίες. Η φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει test event ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για το επόμενο ραντεβού, του 2025, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου θα προκύψει από την απόλυτη συνεργασία της Τεχνικής Επιτροπής με τη δημοτική αρχή και με την Ομοσπονδία μας ΣΕΓΑΣ, ώστε να αποτελέσει σημαντική αγωνιστική επιλογή για τους δρομείς από την χώρα μας, από όμορες χώρες και σταδιακά από όλον τον πλανήτη.

Ο Τεχνικός Διευθυντής διοργάνωσης Βασίλης Συρόπουλος, αναφέρθηκε στα ιδανικά χαρακτηριστικά της αγωνιστικής διαδρομής:

«Η διαδρομή είναι εξαιρετική, είναι επίπεδη και ενδείκνυται για να πετύχουν ρεκόρ και να βελτιώσουν τις προσωπικές επιδόσεις τους οι συμμετέχοντες δρομείς. Οι παροχές προς τους συμμετέχοντες θα είναι άρτιες, όπως σε όλους τους αγώνες που διοργανώνει ο ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, ώστε όλοι οι δρομείς να απολαύσουν την συμμετοχή τους».

Ο Γιάννης Ποδιώτης, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης και μέλος της Επιτροπής Αγώνων επί Δημοσίας Οδού του ΣΕΓΑΣ, συμπλήρωσε:

«Ευχαριστούμε τον Δήμο Θερμαϊκού, που έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι θέλει να γίνει αυτή η πρωτοβουλία θεσμός. Αυτή η διοργάνωση αποτελεί ένα νέο παιδί που γεννιέται για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Θα του δώσουμε την ευκαιρία να αναπτυχθεί, ώστε ο αριθμός συμμετεχόντων να πολλαπλασιαστεί στο μέλλον και να εξελιχθεί σε μία νέα μεγάλη δρομική διοργάνωση».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής στον Τομέα Περιβαλλοντικής Ευθύνης της διοργάνωσης, επισήμανε:

«Η αρχική σύλληψη του Ημιμαραθωνίου από τον Δήμο Θερμαϊκού, τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ και με όλους τους υπόλοιπους συντελεστές, ήταν να έχει έναν ιδιαίτερο οικολογικό προσανατολισμό. Αυτό θα επιδιωχθεί μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, που θα εξελιχθούν πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Πριν από τη διοργάνωση, ο Δήμος Θερμαϊκού θα οργανώσει μία μεγάλη συγκέντρωση λευκών ηλεκτρικών συσκευών προς απόσυρση και ανακύκλωση, μία δράση που θα γίνει με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Επίσης, στην περιοχή Τσαΐρια της Περαίας, που βρίσκεται γεωγραφικά κοντά στις αγωνιστικές διαδρομές και η οποία χρήζει επεμβάσεων στο κομμάτι του καθαρισμού, θα υπάρξει μαζική αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων από ειδικό εξοπλισμό. Το τρίτο σκέλος, κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα είναι η εγκατάσταση σταθμών συλλογής πλαστικών απορριμμάτων, με έμφαση στα πλαστικά μπουκάλια, προκειμένου όλο αυτό το υλικό να πάει για ανακύκλωση. Είναι επίσης καλό να γνωρίζουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι δρομείς και επισκέπτες ότι η περιοχή μας είναι ανοιχτή, με πολλούς χώρους στάθμευσης».

Η Συνέντευξη Τύπου έκλεισε με ευχαριστίες προς τους Χορηγούς της διοργάνωσης, που συμβάλλουν στην επιτυχία της: Το Wellness Santa Hotel, που αποτελεί Μέγα Χορηγό και Επίσημο Ξενοδοχείο Διοργάνωσης, το Κτήμα Γεροβασιλείου που είναι Κύριος Χορηγός, καθώς επίσης τον Τουριστικό Σύλλογο Δήμου Θερμαϊκού, το Golden Star Resort και τη Diopas Nets, που είναι Υποστηρικτές της διοργάνωσης, ενώ ο ραδιοφωνικός σταθμός Palmos 96.5 αποτελεί Χορηγό Επικοινωνίας.

Αναλυτικές πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, https://thermaikoshalfmarathon.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ