Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Οι 17 ημέρες μυστηρίου στη Βιρτζίνια - Ο άγνωστος στόλος drone που παραβίασε τον εναέριο χώρο στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ


Μυστηριώδης στόλος μη επανδρωμένων αεροσκαφών μπαινόβγαινε σε προστατευτόμενο εναέριο χώρο αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στην ακτή της Βιρτζίνια επί 17 ημέρες, λίγο πριν την εκπνοή του 2023, προκαλώντας πανικό στο Πεντάγωνο, σύμφωνα με νέα έκθεση που δημοσιεύει η Wall Street Journal.

Τα drones προσέγγιζαν κάθε βράδυ την περιοχή για 45 λεπτά έως μία ώρα μετά τη δύση του ηλίου, ανέφερε αξιωματούχος της βάσης, προσθέτοντας ότι το πρώτο drone είχε μήκος περίπου 6 μέτρα και πετούσε με περισσότερα από 161 χιλιόμετρα την ώρα, σε υψόμετρο περίπου 914 έως 1219 μέτρων.

Ακολούθησαν δώδεκα ή περισσότερα drones, που πέταξαν στον κόλπο Chesapeake και στη συνέχεια ταξίδεψαν προς το Norfolk της Βιρτζίνια και μέσω ενός χώρου με θέα στη βάση για την ομάδα SEAL του Πολεμικού Ναυτικού και τον Ναυτικό Σταθμό Norfolk, το μεγαλύτερο ναυτικό λιμάνι στον κόσμο, σύμφωνα με τη WSJ.

Η έκθεση υπογράμμισε ότι οι αξιωματούχοι δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν εάν ερασιτέχνες ή χάκερ εχθρικών χωρών όπως Κίνα και Ρωσία - ήταν υπεύθυνοι για τον μυστηριώδη στόλο των drones.

To θέμα είχε φθάσει και στα... αυτιά του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και, όπως εξηγεί το δίκτυο Fox News, έγιναν μυστικές συναντήσεις στον Λευκό Οίκο τον Δεκέμβριο του 2023, προσθέτει η εφημερίδα.

Αυτές οι συναντήσεις περιλάμβαναν το υπουργείο Άμυνας, το FBI, το γραφείο UFO του Πενταγώνου όπως επίσης και εξωτερικούς εμπειρογνώμονες.

Το Fox News Digital επικοινώνησε με τον Λευκό Οίκο και το Υπουργείο Άμυνας για να σχολιάσουν το θέμα.

Το υπουργείο Άμυνας παρέπεμψε το Fox News Digital στην αεροπορική βάση Langley για περισσότερες πληροφορίες, αλλά δεν απάντησε άμεσα στην έρευνα. Ούτε ο Λευκός Οίκος.

Σημειώνεται ότι, δυο μήνες προτού εμφανιστεί ο στόλος των drones στη Βιρτζίνια, πέντε μυστηριώδη μη επανδρωμένα αεροσκάφη φέρεται να παραβίασαν τον περιορισμένο εναέριο χώρο πάνω από μια κυβερνητική τοποθεσία πειραμάτων πυρηνικών όπλων στη Νεβάδα.

Τέσσερα από τα drones εντοπίστηκαν από την τοποθεσία Εθνικής Ασφάλειας του Υπουργείου Ενέργειας της Νεβάδα έξω από το Λας Βέγκας, ενώ το πέμπτο εντοπίστηκε από εργαζόμενους.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση φέρεται να έχει αναβαθμίσει έκτοτε το σύστημα ανίχνευσης, αλλά οι αξιωματούχοι δεν έχουν καθορίσει ποιος τελικά παραβίασε τον εναέριο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ