Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ορισμός της εμπειρίας στην οδήγηση


Δείτε το βίντεο

Θα κουφαθείς


Λέει η μαμά στην κόρη:

Δε χωράει καμία εξήγηση


Καταστάσεις για ν' απορείς

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα καλύτερα και τα… χειρότερά του


Δείτε τη συλλογή

7 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από το ροχαλητό μια για πάντα


Το ροχαλητό, αυτή η ενοχλητική και θορυβώδης συνήθεια, ενδέχεται να μην είναι απλώς μια ανώδυνη και προσωρινή απόφραξη της αναπνοής, αλλά ένδειξη μιας επικίνδυνης παθολογικής κατάστασης η οποία χρήζει άμεσης θεραπείας.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Η κινηματογραφική στιγμή που έχει στοιχειώσει τους σινεφίλ: «Αυτή η σκηνή έχει χαραχθεί στο μυαλό μου» (βίντεο)


Οι χρήστες του διαδικτύου, μετά από συζήτηση που ξεκίνησε σε ένα κανάλι στο Reddit, ανέδειξαν την πιο ενοχλητική σκηνή σε ταινία.

Ισχυρίζεται ότι είναι ο «Νέος Νοστράδαμος» και ότι μπορεί να προβλέπει γεγονότα – Τι απαντά σε όσους τον αμφισβητούν


Ένας αυτοαποκαλούμενος ειδικός σε παραφυσικά φαινόμενα και μάντης απευθυνόμενος στους ακολούθους του στα social media, ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον τέσσερις από τις ανησυχητικές του προφητείες έγιναν πρόσφατα πραγματικότητα.

23ος χρησιμοποίησε το ChatGPT για να βγει δεκάδες ραντεβού από το Tinder: Βρήκε την κοπέλα των ονείρων του


Ένας άνδρας από τη Ρωσία αποφάσισε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να βρει την κατάλληλη κοπέλα.

Nέα ανατρεπτική ανακάλυψη για το τέρας του Λοχ Νες - Ίσως υπάρχει και δεύτερο


Ένας κυνηγός του μυθικού τέρατος του Λοχ Νες αποκάλυψε πως μπορεί να υπάρχει και δεύτερο, αφού κατέγραψε πλάνα από δύο τεράστιες μορφές να περιπλανώνται στη λίμνη.

Κατασκηνωτής μπορεί να ανακάλυψε αρχαίο κρατήρα μετεωρίτη μέσω του Google Maps


Ένας κατασκηνωτής ενδεχομένως έκανε μια σπουδαία επιστημονική ανακάλυψη, γιατί ψάχνοντας μέσω του Google Maps μέρος για κάμπινγκ μπορεί να βρήκε έναν αρχαίο κρατήρα μετεωρίτη.

Siona - Do You Wanna Funk (1997)


Επιλογή Φάνης Μαυρουδής

Επιστήμονες χρησιμοποίησαν το πιο ισχυρό ραντάρ στον κόσμο: Τα μυστήρια φαινόμενα που εντόπισαν πάνω από τις Πυραμίδες της Γκίζας (βίντεο)


Επιστήμονες που χρησιμοποίησαν ένα σύστημα ραντάρ στην Κίνα εντόπισαν μυστηριώδη φαινόμενα πάνω από τις Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο, αποκαλύπτοντας παράξενες «φυσαλίδες» που θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στις δορυφορικές επικοινωνίες.

Χώρισε η γυναίκα που είχε επί εννέα χρόνια σχέση... με αεροπλάνο: «Είμαστε ακόμα φίλοι»


Μια γυναίκα που βρισκόταν σε μια μοναδική και αντισυμβατική σχέση ανακοίνωσε πρόσφατα το τέλος της, εξηγώντας τους λόγους του χωρισμού τους.

Έπαισαν φάπες μεταξύ μελών γνωστής ροκ μπάντας την ώρα του live (βίντεο)


Επεισοδιακά εξελίχθηκε η συναυλία των Janes's Addiction στη Βοστώνη το βράδυ της Παρασκευής (13/9) με αποτέλεσμα να διακοπεί.

Ο γρίφος του Χάρβαρντ που έχει «τρελάνει» τους χρήστες του διαδικτύου: «Δεν μπορώ να βρω τη λύση»


Ένας γρίφος που φέρεται να προέρχεται από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους χρήστες του διαδικτύου.

Ο γηραιότερος κροκόδειλος στον κόσμο έχει έξι συντρόφους και περισσότερα από 10.000 παιδιά (βίντεο)


Ο γηραιότερος κροκόδειλος στον κόσμο κοντεύει τα 124 χρόνια ζωής και έχει καταφέρει να αποκτήσει περισσότερα από 10.000 παιδιά.

Δικαστήριο απαγόρευσε σε γονείς να δώσουν στο παιδί τους ένα ιστορικό όνομα: Φοβήθηκε για μελλοντικό bullying


Δικαστήριο στη Βραζιλία απαγόρευσε σε ένα ζευγάρι να δώσουν στο μωράκι τους το όνομα ενός αρχαίου βασιλιά, επειδή φοβήθηκε ότι το παιδί μπορεί να δεχόταν bullying.

«Εγωιστές, κακομαθημένα και μοναχικά…» - Είναι έτσι; Η αλήθεια πίσω από τους μύθους για τα μοναχοπαίδια


Η κοινωνία είναι γεμάτη από στερεότυπα και από τα πιο διαδεδομένα είναι αυτά που σχετίζονται με τα μοναχοπαίδια. Πολλοί πιστεύουν πως αυτά τα παιδιά γίνονται με κάποιον τρόπο εγωιστές, κακομαθημένα ή μοναχικά.

Aετός με «μη φυσιολογική συμπεριφορά» είχε επιτεθεί επανειλημμένα σε ανθρώπους στη Νορβηγία


Ο αετός που πυροβολήθηκε θανάσιμα από θηροφύλακα το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Νορβηγία αφότου επιτέθηκε σε ένα νήπιο, είχε επιτεθεί προηγουμένως σε αρκετούς ανθρώπους, ανακοίνωσαν σήμερα οι νορβηγικές αρχές, επικαλούμενες τη "μη φυσιολογική συμπεριφορά" του αρπακτικού, η οποία ίσως οφείλεται σε παράνομη εκτροφή σε καθεστώς αιχμαλωσίας.

Οι αλλαγές που ανεβάζουν τον κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ


Τρίπτυχο αλλαγών στον μηχανισμό διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού, ώστε οι αυξήσεις να λαμβάνουν υπόψη την εξέλιξη του δείκτη μισθών στον ιδιωτικό τομέα, στο επίδομα ανεργίας που θα συμβαδίζει με τα χρόνια προϋπηρεσίας και στις συλλογικές διαπραγματεύσεις για να διευκολύνεται η σύναψη και η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων, περιλαμβάνει η ατζέντα των νομοθετικών παρεμβάσεων που ετοιμάζεται να προωθήσει στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τα έκανε όλα ο Τζίμας: Πρώτο γκολ με τη Νυρεμβέργη και μετά κόκκινη κάρτα


Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Νυρεμβέργης πέτυχε ο Στέφανος Τζίμας στην εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Ουλμ για τη 2η κατηγορία της Γερμανίας, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με… αποβολή του στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Έκλεισε ραντεβού με κοπέλα στο Instagram και όταν πήγε τον περίμεναν 6 «νταήδες»


Θύμα ξυλοδαρμού και ληστείας έπεσε ένας 25χρονος στα Χανιά, σε ένα αδιανόητο περιστατικό. Σύμφωνα με το cretalive, ο νεαρός είχε γνωρίσει μέσω Instagram μία κοπέλα με την οποία συνομιλούσε.

Πριν από αυτές τις ηλικίες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα παιδιά και οι έφηβοι smartphones και social media


Αν σε κάθε περίσταση της καθημερινότητάς μας, από τη δουλειά μέχρι μια βόλτα με φίλους, δεν μπορούμε να αντισταθούμε στο να ρίχνουμε συνέχεια ματιές στο κινητό μας, ελέγχοντας αν έχουμε κάποια καινούρια ειδοποίηση ή σκρολάροντας σε εφαρμογές όπως το Instagram ή το Facebook, η ευθύνη δεν είναι αποκλειστικά δική μας, σύμφωνα με έναν ειδικό.

Στη Θεσσαλονίκη δεν φορούν κράνος όσοι οδηγούν ηλεκτρικά πατίνια... αλλά την πληρώνουν!


Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη βεβαίωσαν σε χρήστες ηλεκτρικών πατινιών συνολικά 125 παραβάσεις εκ των οποίων οι 95 αφορούσαν τη μη χρήση κράνους.

Εντάσεις με το καλημέρα στο Survivor: «Μην μου λες ειρωνικά ''σας παρακαλώ περάστε''» (βίντεο)


Με συγκρούσεις και εντάσεις αρχίζει το νέο Survivor.

F1, Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Ο Λεκλέρ πήρε την pole στο Μπακού


Ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari έχει το μονοπώλιο στις pole τα τελευταία χρόνια στην πίστα του Μπακού.

Πάνω από 3.400 διορισμοί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης την τελευταία τετραετία


Με περισσότερους από 3.400 διορισμούς μόνιμου προσωπικού και προσλήψεις επικουρικού προσωπικού -487 μόνιμους και 429 επικουρικούς ιατρούς, 439 μόνιμους και 1.268 επικουρικούς νοσηλευτές και 818 άτομα λοιπό προσωπικό- ενισχύθηκαν την τελευταία τετραετία τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν δρομολογηθεί επενδύσεις ύψους 44,2 εκατ. ευρώ, για την κτιριακή αναβάθμιση των κτιρίων, με πόρους μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ήρθε στη Θεσσαλονίκη ο Λόβρεν


Στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ έφτασε σήμερα το μεσημέρι ο 35χρονος πολύπειρος αμυντικός, Ντέγιαν Λόβρεν.

Τι είναι οι υπερσύγχρονοι πύραυλοι Storm Shadow με εμβέλεια 250 χλμ που είναι κρίσιμοι για επιθέσεις στη Ρωσία από το Κίεβο


Οι πύραυλοι Storm Shadow βρίσκονται στο απόλυτο επίκεντρο των διπλωματικών διεργασιών τις τελευταίες ημέρες με την Ουκρανία να ζητά να της επιτραπεί να τις χρησιμοποιήσει σε χτυπήματα ρωσικό έδαφος και τη Μόσχα να απειλεί το ΝΑΤΟ με επέκταση του πολέμου.

Υπερδιπλάσιος ο ρυθμός ανάπτυξης των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας στα σούπερ μάρκετ, σε σχέση με τα επώνυμα


Στα 6,83 δισ. ευρώ στο πρώτο επτάμηνο του έτους, έφτασε ο τζίρος των σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, από 6,64 δισ. ευρώ, το ίδιο διάστημα το 2023. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό της τάσης, παραμένει η ανάπτυξη των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, αν και με ελαφρώς μειωμένη δυναμική, παρουσιάζοντας υπερδιπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης σε σύγκριση με τα επώνυμα προϊόντα.

Στη φυλακή ο 46χρονος που παρέσυρε την οικογένεια στην Θέρμη


Στις φυλακές Λάρισας οδηγείται ο 46χρονος οδηγός, που παρέσυρε ένα ζευγάρι και το δίχρονο παιδάκι τους το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της Θέρμης, καθώς με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Νεκρή 52χρονη σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό - Σώθηκε ο 20χρονος γιος της


Νεκρή ανασύρθηκε μια γυναίκα 52 ετών σε τροχαίο στα Γιάννενα όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της που κινούταν στην Εγνατία Οδό και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες.

Τελικά είναι καλό ή κακό να πίνετε παγωμένο νερό


Το παγωμένο νερό, είναι πολύτιμος βοηθός το καλοκαίρι, καθώς όχι μόνο ενυδατώνει αλλά προσφέρει αυτή τη δροσιά που όλοι θέλουμε όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες ή καύσωνας.

Eurelectric: Έως και πενταπλάσιες οι τιμές του ρεύματος στον ευρωπαϊκό Νότο - Πού οφείλονται οι μεγάλες διαφορές


Πενταπλάσιες τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στον ευρωπαϊκό Νότο σε σχέση με τις Σκανδιναβικές χώρες και σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη εντοπίζει ανάλυση της Eurelectric (είναι η οργάνωση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ηλεκτρισμού).

Πρώην εργαζόμενοι της Μέγκαν Μαρκλ στάζουν… φαρμάκι: Δύστροπη, αμείλικτη, δικτάτορας


Φαρμάκι... στάζουν για τη Μέγκαν Μαρκλ άτομα που βρέθηκαν στο κοντινό της περιβάλλον και εργάστηκαν για εκείνη. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Hollywood Reporter η δούκισσα του Σάσεξ βγάζει τον χειρότερό της εαυτό απέναντι στο προσωπικό που την υπηρετεί στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου τα τελευταία χρόνια ζει με τον σύζυγό της πρίγκιπα Χάρι και τα δυο τους παιδιά.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (14/9/24)


Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων.

Ο μεθυσμένος 46χρονος που παρέσυρε γονείς και παιδί στη Θέρμη είχε χτυπήσει και μία 79χρονη με το αυτοκίνητό του το 2020


Είχε παρασύρει ξανά άτομο με αποτέλεσμα να το τραυματίσει, ο 46χρονος που την περασμένη Τετάρτη, οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και χτύπησε με το αυτοκίνητό του ένα ζευγάρι με το δύο ετών παιδί τους, στην περιοχή της Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Παγκόσμια 1η στη Νάουσα!


Παγκόσμια 1η '' inaoussa εν τύπω '' και το 100o φύλλο τής εβδομαδιαίας εφημερίδας '' Καμπίτη 5- Νάουσα και 23320 25116 '', μπαίνοντας στον 3ο χρόνο!

12χρονος μποξέρ στην Πάτρα πλάκωσε στο ξύλο 14χρονο για τα μάτια μιας κοπέλας: Πιτσιρικάδες τραβούσαν βίντεο


Επεισόδιο ανάμεσα σε ανήλικους για τα μάτια μιας κοπέλας σημειώθηκε στην Πάτρα με τους πιτσιρικάδες που είχαν μαζευτεί να καταγράφουν με τα κινητά τους.

Frontex: Αύξηση 39% στις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα το 2024 ενώ στην υπόλοιπη ΕΕ μειώνονται


Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνοριοφυλακής Frontex καταγράφει αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2024, με 37.163 άτομα να διασχίζουν παράνομα τα σύνορα. Παρά την τάση αυτή, σε άλλες περιοχές της Ευρώπης παρατηρείται μείωση των μεταναστευτικών ροών.

Μέσα σε δάσος στην Ημαθία καλλιεργούσε χασισοφυτεία, ενώ ο σκύλος βρήκε τα χασισόδεντρα στην Δράμα


Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης εξερεύνησης που εκτελέστηκε σε μια δασική περιοχή της Ημαθίας λίγο έξω από την Βέροια, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών ανακάλυψαν μια φυτεία με χασισόδεντρα και έστησαν καρτέρι για να συλλάβουν τον καλλιεργητή.

Γιάννης Στάνκογλου για τη νέα σειρά «Αρχελάου 5»: Η καλή κωμωδία ξεκινάει πάλι


Ο Γιάννης Στάνκογλου έκανε δηλώσεις και μίλησε για τη νέα σειρά, που πρωταγωνιστεί με τίτλο «Αρχελάου 5».

Σέρβος τουρίστας χωρίς δίπλωμα παρέσυρε και σκότωσε έναν άνθρωπο στην Κρήτη, τραυμάτισε δύο άλλους μέσα σε 10 μέρες


Μια σοκαριστική υπόθεση ήρθε στο φως στην Κρήτη, με πρωταγωνιστή έναν 47χρονο Σέρβο τουρίστα, ο οποίος σε διάστημα 10 ημερών παρέσυρε και σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους δύο, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ.

Survivor: Αυτοί είναι οι 18 ξεχωριστοί παίκτες που μπαίνουν στο νέο κύκλο


Το Survivor ξεκινά τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στον ΣΚΑΪ. Το συγκλονιστικό πρώτο επεισόδιο θα μας ταξιδέψει στον Άγιο Δομίνικο, όπου βρίσκονται ήδη οι 18 Survivors που θα ζήσουν την απόλυτη εμπειρία επιβίωσης.

Από θαύμα γλίτωσε ο μηχανοδηγός του τρένου στις Αφίδνες - Το δέντρο μπήκε στην καμπίνα του - Με λεωφορεία τα δρομολόγια για Χαλκίδα και Θεσσαλονίκη


Μια νέα τραγωδία αποφεύχθηκε τελευταία στιγμή, όταν το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα – Αθήνα προσέκρουσε σε πεσμένα δέντρα κοντά στις Αφίδνες με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρές υλικές ζημιές.

Αύξηση έως και 130% σημείωσε τον τελευταίο χρόνο η τιμή της σοκολάτας – Πιέσεις λόγω των μειωμένων αποθεμάτων κακάο


Αύξηση έως και 6,6% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σημειώθηκε στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το κακάο, καθώς οι ελπίδες για μεγαλύτερες σοδειές εξισορροπήθηκαν από ανησυχίες για τα περιορισμένα υπάρχοντα παγκόσμια αποθέματα του προϊόντος.

Αρχίζει τη Δευτέρα η «δίκη του αιώνα» για την Μάντσεστερ Σίτι – Κατηγορείται για 115 παραβιάσεις των οικονομικών κανόνων της Πρέμιερ Λιγκ


Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του νέου Τσάμπιονς Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι ετοιμάζεται να λύσει τις διαφορές της με τις βρετανικές οικονομικές Αρχές στα δικαστήρια.

Φρένο από Μπάιντεν σε Shein και Temu - Κλείνει τα «παραθυράκια» του φορολογικού νόμου


Ένα ασαφές «παραθυράκι» του δασμολογικού νόμου στις ΗΠΑ ο οποίος ψηφίστηκε από το Κογκρέσο το 1930 – η εξαίρεση de minimis– έχει βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο του Λευκού Οίκου τα τελευταία χρόνια. Η πλέον πρόσφατη περίπτωση αφορά τους διαδικτυακούς κολοσσούς Shein και Temu.

Μειωμένες τιμές φέρνουν τα μέτρα κατά της ακρίβειας - Αρνητικός πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ και τον Σεπτέμβριο


Στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος των ελληνικών νοικοκυριών βρίσκονται, αυτές τις μέρες, τα σχολικά είδη λόγω της έναρξης της νέας χρονιά ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια της κυβέρνησης για βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και έλεγχο της ακρίβειας.

Επιβάτης των ΚΤΕΛ ταξίδεψε στην μπαγκαζιέρα λεωφορείου: Ο οδηγός τον κλείδωσε κατά λάθος


Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε ένας επιβάτης των ΚΤΕΛ στη Δράμα ο οποίος ταξίδεψε στην μπαγκαζιέρα ενός λεωφορείου όταν ο οδηγός τον κλείδωσε κατά λάθος στον χώρο των αποσκευών.