Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Δικηγόρος στις ΗΠΑ χρησιμοποίησε το ChatGPT για μια υπόθεσή του και το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό


Το ChatGPT και η ΑΙ έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας για να μας διευκολύνουν, αλλά φαίνεται πως μερικοί έχουν βρει ευκαιρία να… τεμπελιάσουν και να βάλουν την τεχνητή νοημοσύνη να δουλέψει για λογαριασμό τους.

Κάτι τέτοιο έκανα και ο δικηγόρος Steven Schwartz του γραφείου Levidow and Oberman. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε ρεπορτάζ των New York Times, το γραφείο του είχε αναλάβει την υπόθεση μήνυσης του Roberto Mata κατά της αεροπορικής εταιρείας Avianca για έναν τραυματισμό σε πτήση του προς το Διεθνές Αεροδρόμιο JFK.

Η αεροπορική εταιρεία ζήτησε από τον Ομοσπονδιακό Δικαστή να απορρίψει την υπόθεση και το γραφείο του Schwartz κατέθεσε ένα πολυσέλιδο υπόμνημα για να υποστηρίξει τον πελάτη του. Το απίστευτο είναι πως στο υπόμνημα αυτό αναφέρονταν αντίστοιχες υποθέσεις επιβατών που είχαν αποζημιωθεί από τις αεροπορικές, αλλά το πρόβλημα είναι πως οι ιστορίες αυτές ήταν φανταστικές και τις είχε επινοήσει το ChatGPT.

Όσοι έψαξαν να βρουν στοιχεία, δεν ανακάλυψαν το παραμικρό για τέτοιες υποθέσεις και αποδείχτηκε πως ο δικηγόρος είχε βάλει την τεχνητή νοημοσύνη να ετοιμάσει το υπόμνημα.

Ο ίδιος δήλωσε πως δεν γνώριζε ότι το περιεχόμενο που παράγει η ΑΙ μπορεί να είναι και φανταστικό και πως μετάνιωσε που αξιοποίησε το σχετικό υλικό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πελάτη του.

Ο δικαστής διέταξε νέα ακρόαση για τις 8 Ιουνίου για να αποφασίσει για περαιτέρω κυρώσεις στο περιστατικό που χαρακτήρισε -μάλιστα- «άνευ προηγουμένου».


Πηγή εικόνας: Phonearena.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ