Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Κίτρινες vs πράσινες μπανάνες: Ποιες είναι οι διαφορές τους;


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σε τι διαφέρουν οι πράσινες από τις κίτρινες μπανάνες; Και οι δύο είναι σούπερ υγιεινές για διαφορετικούς, όμως, λόγους.


Κι όμως έχουν και θρεπτικές διαφορές πέρα από διαφορές στη γεύση και την εμφάνιση.

Η μπανάνα όσο ωριμάζει αποκτάει διαφορετική διατροφική αξία και αυτό σημαίνει πως καλό είναι να έχετε και δύο είδη μπανάνας στη διατροφή σας.

Τα θετικά της πράσινης μπανάνας:
  • υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο και σε προβιοτικά βακτήρια
  • χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που είναι σημαντικό και θετικό για κάποιον που έχει θέματα διαβήτη
  • υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες πράγμα που σημαίνει πως σε χορταίνει για πολύ περισσότερο

Τα αρνητικά της πράσινης μπανάνας:
  • η υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα καθώς είναι πιο δύσκολη η συγκεκριμένη μπανάνα στην πέψη
  • έχει λιγότετα αντιοξειδωτικά



Τα θετικά της κίτρινης μπανάνας:
  • είναι πιο εύκολη στην πέψη μιας και η πλειοψηφία του αμύλου μετατρέπεται σε σάκχαρα
  • υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών
  • πολύ πιο γλυκιά

Τα αρνητικά της κίτρινης μπανάνας:
  • έχει υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη σε σχέση με την πράσινη
  • μερικά μικροθρεπτικά συστατικά χάνονται όσο η μπανάνα ωριμάζει

Εσύ πώς προτιμάς την μπανάνα σου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ