Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Τρεις βασικές συμβουλές για καλύτερο ψήσιμο στο φούρνο

Όσο απλό και αν φαίνεται το να βάλουμε ένα φαγητό στο φούρνο και να το ψήσουμε, πολλές φορές θέλει μεγαλύτερη προσοχή για να πετύχουμε το σωστό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν κάποιες παραλείψεις και μικρά λάθη που κάνουμε και μπορεί να μην το γνωρίζουμε...

Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές και tips μπορούν να κάνουν το ψήσιμο στο φούρνο να γίνεται με ιδανικό τροπο.

1. Δεν πρέπει να ανοίγουμε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος

Αυτή η συνήθεια του να ανοίγουμε συχνά το φούρνο για να δούμε το φαγητό σίγουρα επιβραδύνει το ψήσιμό του. Ο ατμός που βγαίνει από το φούρνο κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του είναι η υγρασία που χρειάζεται για να γίνει το φαγητό καλοψημένο και ζουμερό.

2. Πρέπει να προθερμαίνουμε σωστά το φούρνο

Η σωστή προθέρμανση του φούρνου παίζει σημαντικό ρόλο για το ψήσιμο. Αν δεν έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία του φούρνου είναι λογικό να νομίζουμε ότι υπολειτουργεί. Πριν τοποθετήσετε ένα ταψί με φαγητό ή μια φόρμα με κέικ βεβαιωθείτε ότι έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία.

3. Βάλτε αντιστάσεις ή αέρα ανάλογα με το τι θέλετε να ψήσετε

Πολλές φορές βάζουμε τυχαία αέρα ή αντιστάσεις χωρίς να σκεφτόμαστε τι θα ψήσουμε. Στην πραγματικότητα πρέπει να χρησιμοποιούμε την κάθε λειτουργία ανάλογα με το τι θέλουμε να ψήσουμε. Η πάνω-κάτω αντίσταση είναι η ιδανική επιλογή για να ψήσουμε παραδοσιακά φαγητά και γλυκά ενώ ο αέρας ιδανικός για να ψήσουμε και στα τρία επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ