Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Τι ετοιμάζουν επιμελώς οι Τούρκοι στο Αιγαίο Πέλαγος;

Σύμφωνα με άρθρο μας στο pentapostagma.gr: Τουρκία και Ισραήλ σε μυστικές συνομιλίες « συμφιλίωσης» στην Ρώμη, κάναμε γνωστές τις παρασκηνιακές κινήσεις » προσέγγισης» συγκεκριμένων «ομάδων» και στις δύο χώρες.
Εάν και εφόσον ευοδωθούν αυτές οι συνομιλίες , τότε θα αλλάξουν «πολλά» στο παρασκήνιο της γεωπολιτικής κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο . Η συμμαχία Ισραήλ και Τουρκίας έχει πολύ βαθιές « ρίζες» και δύσκολα θα ανατραπεί, ότι και να συμβεί. Αυτό το γεγονός θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην προσέγγιση Ελλάδας -Ισραήλ. Με δεδομένο αυτές τις κινήσεις, οι Τούρκοι προετοιμάζονται για την επίτευξη των σχεδίων τους, σε σχέση με την χώρα μας.

Η Άγκυρα σταθερή στις επιδιώξεις της και στους στόχους της , προκαλεί καθημερινά στον εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο. Χθες τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια κανονική πολεμική επιχείρηση , τεστάροντας τις αντιδράσεις της πολεμικής μας αεροπορίας, των ελληνικών ραντάρ σε Σκύρο, Πάρνηθα, Βόλο, «προβάροντας » εναέρια αεροπορική υπεροχή !

Η σχεδιασμένη εισβολή των Τούρκικων Μαχητικών με δύο ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών F-16 οπλισμένα, από Βορρά και Νότο από το πρωί με το Τούρκικο ζεύγος των F-16 να αρνείται να « εξέλθει» Νότια της Ρόδου από το Ελληνικό FIR, και να επακολουθεί σοβαρή εμπλοκή, αποτελεί αδιάψευστη μαρτυρία των κινήσεων αυτών .

Ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν από τρία πολεμικά αεροδρόμια για να αναχαιτίσουν τα τουρκικά μαχητικά που εισέρχονταν στο Αιγαίο συνεχώς σε οκτάδες ,εξάδες και ζεύγη , πάντοτε οπλισμένα .!! Πρόκειται για μία ευρεία « αναβάθμιση» του τρόπου που εισβάλει η τουρκική Πολεμική Αεροπορία πλέον στο Αιγαίο μας.

Στρατιωτικοί αναλυτές στην πατρίδα μας, αλλά και η ελληνική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία ήταν έντονα προβληματισμένες από την μέθοδο «εισβολής» των Τούρκων στο ελληνικό FIR.



«Πολλά ακούγονται και πολλά λέγονται» για τις τουρκικές παραβιάσεις , όπως περί άνωθεν εντολών( ΗΠΑ) , λόγω ελληνορωσικής προσέγγισης, κά.

Οι Τούρκοι κάθε καλοκαίρι προέβαιναν σε μαζικές παραβιάσεις , είτε υπήρχε λόγος είτε όχι. Σκοπός τους είναι η διχοτόμηση του Αιγαίου , και η κατάκτηση ενός ή δύο νήσων για να επεκτείνουν την ΑΟΖ τους. Στόχος τους τα Δωδεκάνησα και το Καστελόριζο, σύμφωνα με άρθρο μας.

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, τονίζεται ότι οι Τούρκοι είναι « έτοιμοι από καιρό » να « χτυπήσουν» την χώρα μας την κατάλληλη για αυτούς στιγμή , επαναλαμβάνοντας το σενάριο της κυπριακής τραγωδίας το 1974. Τώρα , όπως και τότε , ελπίζουν να βρουν την Ελλάδα και πάλι διχασμένη, τραυματισμένη, ανίσχυρη, με ΕΔ χωρίς ανταλλακτικά, για να επιτύχουν τα άνομα σχέδια τους. Υπολογίζουν όμως χωρίς τον « ξενοδόχο»,. Η πατρίδα μας με την βοήθεια του θεού, θα αντεπεξέλθει των προβλημάτων και με νέες συμμαχίες( Ρωσία) θα αλλάξει τις εις βάρος της πιθανότητες. Δεν είμαστε μόνοι μας, και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτύχουν οι Τούρκοι, επαναλαμβάνοντας το σενάριο της εισβολής στην μαρτυρική Κύπρο μας .

Επίσης επ’ ευκαιρία σας παρουσιάζουμε, από την ιστοσελίδα μας ανέκδοτο οπτικοακουστικό υλικό, από τις πρώτες ώρες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο , στο οποίο εμφανίζεται Βρετανός δημοσιογράφος του BBC , ο οποίος ανέμενε με την κάμερα ανοικτή τους Τούρκους αλεξιπτωτιστές , και ο οποίος συνεργάστηκε «άψογα» μαζί τους . Επίσης στο βίντεο αυτό διαφαίνεται η οργάνωση και η δομή του τουρκικού στρατού , ο οποίος είναι σίγουρο ότι εάν έβρισκε απέναντι του μια υποτυπώδης ελληνική στρατιωτική δύναμη θα κατέρρεε σχεδόν αμέσως.
Video Player

Μας το κοινοποίησε ο Φραγκούλης Φράγκος
από ανάρτηση στο pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ