Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Είναι πολύ νόστιμο αυτό το φαγητό. Θέλει λίγη δουλειά, αλλά θα σας αποζημιώσει αφού θα αρέσει σε όλους. Δείτε τι χρειάζεστε και πώς θα το μαγειρέψετε...

Υλικά (για 2 μακρόστενες φόρμες του κέικ)
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 αυγό
  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 4 πράσινες πιπεριές
  • 3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 μεγάλα κολοκυθάκια 
  • 2 μελιτζάνες
  • 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικες
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερό δυόσμο
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 4 φέτες τυρί
  • Λίγη φρυγανιά
  • Αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αυγό, το ψωμί μουσκεμένο και στημένο καλά, μία ντομάτα τριμμένη, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, 2 κουταλιές της σούπας λάδι, 2 κουταλιές της σούπας νερό και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
Κόβουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια σε φέτες μέτριου πάχους, όχι πολύ ψιλές, τις πατάτες σε ροδέλες, καθαρίζουμε και κόβουμε στη μέση τις πιπεριές, τα αλατίζουμε, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι και τα τηγανίζουμε ελαφρά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγη φρυγανιά στον πάτο από τις φόρμες, έτσι ώστε να καλυφθούν, μοιράζουμε τον κιμά στη μέση και τον στρώνουμε και στις δύο ομοιόμορφα. Τοποθετούμε σε σειρές τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, το τυρί και τις 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες.
Τοποθετούμε τις φόρμες στο φούρνο και ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς, για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ