Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΑΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΜΥ ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από σήμερα, αργά το βράδυ και από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και τους ενισχυμένους νότιους ανέμους που θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ. 
Συγκεκριμένα:

• Σήμερα Τετάρτη (31/10/2012) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν, αργά το βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην Ήπειρο.

• Αύριο Πέμπτη (01/11/2012) το πρωί τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν το Νότιο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, βαθμιαία τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως Ανατολική και Βόρεια), την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο και από το απόγευμα τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα βόρεια τμήματα των Κυκλάδων. Ειδικά για την Αττική, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κυρίως στα δυτικά, το μεσημέρι και το απόγευμα. Ύφεση του καιρού αναμένεται από το βράδυ και από τα δυτικά.

• Την Παρασκευή (02/11/2012), έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στα Δωδεκάνησα, βαθμιαία όμως και εκεί θα εξασθενήσουν.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων. Ειδικότερα:

• Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

• Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

• Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ