Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΙ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

Μεταχειρισμένους βηματοδότες για όσους ανθρώπους αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καρδιά τους και δεν μπορούν να αγοράσουν τις πανάκριβες συσκευές προτείνει ως λύση ο

Μπαράτ Κανθάρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Χιούστον!

Ηδη περίπου 50 καρδιοπαθείς στη Βομβάη της Ινδίας που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν καινούργιους βηματοδότες συμμετέχουν σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα και έχουν εμφυτεύσει χρησιμοποιημένους βηματοδότες από Αμερικανούς ασθενείς οι οποίοι πλέον έχουν πεθάνει. Μάλιστα, το ποσοστό επιτυχίας του προγράμματος είναι 98%! Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του στους "Τάιμς" του Λονδίνου ο καρδιολόγος Μπράιαν Πίντο του Νοσοκομείου της Αγίας Οικογένειας της Βομβάης, το πρόγραμμα αυτό είναι το πρώτο τέτοιο παγκοσμίως και η κοινή ομάδα Αμερικανών και Ινδών επιστημόνων σχεδιάζει να το επεκτείνει και σε άλλα νοσοκομεία των ΗΠΑ και τις Ινδίας. Οπως, μάλιστα, αποκάλυψε: "Τοποθετούμε έξι με επτά μεταχειρισμένους βηματοδότες τον μήνα και ο αριθμός ολοένα και αυξάνεται".

Τα επίσημα στοιχεία καταδεικνύουν ότι κάθε χρόνο περίπου ένα με δύο εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν βηματοδότη. Σύμφωνα με τη μελέτη του Μπαράτ Κανθαρία που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση "American journal of Cardiology", "η ''ανακύκλωση'' των βηματοδοτών είναι μια βιώσιμη λύση ούτως ώστε να μην πεθαίνουν άνθρωποι εξαιτίας έλλειψης συσκευών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ