Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

"...ΓΙΑ ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ, ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ"

Κύλησε «περίεργα» αυτό το πρώτο δίμηνο της αγωνιστικής περιόδου. Ο ΑΡΗΣ έδινε λιγότερους αγώνες, σε σχέση με την κανονική ροή των αγωνιστικών του πρωταθλήματος, διακοπές υπήρξαν συχνές, μεταγραφική περίοδος εμβόλιμη εμφανίστηκε, το φθινόπωρο έμοιαζε παρατεταμένο «καλοκαίρι».

Μόνο που η αποτελεσματικότητα και η επίδοση της ομάδας θύμιζε «βαρυχειμωνιά». Για να το πούμε, έξω απ’ τα δόντια, δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε ακόμη πρωτάθλημα. Σαν να βρισκόμαστε σε μια άλλη διάσταση, σαν να συνεχίζεται η καλοκαιρινή προετοιμασία, παρατεταμένα, σαν να κυλά, ερήμην μας, το φετινό πρωτάθλημα.

Την ευθύνη για την αίσθηση μας αυτή την έχει ασφαλώς η ομάδα. Φρόντισε με την «απουσία» της να μας αποπροσανατολίσει πνευματικά, να νιώθουμε ότι αυτό που εμφανίζεται ως ΑΡΗΣ στα γήπεδα, είναι κάτι άλλο κι όχι αυτό που με τόσους κόπους χτίσαμε εδώ και αρκετά χρόνια.

Μια πρωτοφανής κατάσταση, για τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων, μια έναρξη πρωταθλήματος που βρήκε την ομάδα να ψάχνεται και να ΄χει «χαθεί» σε μονοπάτια αγωνιστικής απορύθμισης και διαφοροποίησης απ’ αυτό που θέλουμε να ΄ναι ο ΑΡΗΣ.

Αποφάσεις ελήφθησαν και αναμένουμε τον επαναπροσδιορισμό των δεδομένων, τη διορθωτική πορεία, την επιστροφή στο επίπεδο που συνηθίσαμε και ανήκει ο ΑΡΗΣ. Ένα κακό όνειρο ήταν αυτές οι 6 πρώτες αγωνιστικές, έτσι το αντιμετωπίζουμε, ως μια περιδίνηση που θέλουμε να πιστεύουμε ότι σταματά και βγαίνουμε από τις ασφυκτικές της δυνάμεις.

Δεν ωφελεί να υψώνουμε, πια, τους τόνους. Ειπώθηκαν πολλά και η ομάδα μοιάζει «τραυματισμένη» από πράξεις και παραλείψεις, πρωτίστως του αγωνιστικού τμήματος αλλά και ευρύτερα του φάσματος που λέγεται ΑΡΗΣ. Δεν θ’ ασχοληθούμε με το αν τα’ αντανακλαστικά ήταν γρήγορα ή αργά, αν πάρθηκαν οι σωστές ή λανθασμένες αποφάσεις, αλλά χαιρετίζουμε το γεγονός ότι ένα «ηλεκτροσόκ» επήλθε στην ομάδα με την αποχώρηση του προπονητή και την έλευση του καινούργιου.

Ευελπιστούμε ότι η αλλαγή θα λειτουργήσει με βάση τον άγραφο κανόνα του ποδοσφαίρου και οι επιτυχίες θα έρθουν. Εμείς την πίστη μας δεν τη χάσαμε σε δυσκολότερες καταστάσεις, οι σημερινές δε μας πτοούν. Δεν ανεχόμαστε, ωστόσο, ούτε το παραμικρό βήμα υποχώρησης από κεκτημένα χρόνων και απομάκρυνση από τις αρχές και την νοοτροπία που θεωρούμε θεμελιώδεις για την συνέχιση της πορείας του ΑΡΗ, στο προσεχές και απώτερο μέλλον.

Θεωρητικολογούμε και το πρωτάθλημα δεν περιμένει. Και το μενού έχει «θαλασσινά» και ειδικότερα «γαύρο Πειραιά». Γνωστή η «αδυναμία» μας σ’ αυτό το είδος «ψαριού» που πολλές φορές έχει πέσει στα «δίχτυα» μας και κυρίως μάζεψε πολλές φορές τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Είναι η καλύτερη ευκαιρία, για να κάνουμε την «πρεμιέρα» μας, την αληθινή εμφάνισή μας, στο πρωτάθλημα, να αποτελέσει την «πρώτη» μας αγωνιστική. Σχήμα λόγου, βέβαια, καθώς, οι έξι αγωνιστικές πέρασαν, δε γυρίζουν πίσω και οι βαθμοί που χάθηκαν κι αυτοί είναι πια παρελθόν.

Ουσιαστικά έτσι είναι, αλλά υπάρχει και το ψυχολογικό μέρος. Θέλουμε λοιπόν, έστω και καθυστερημένα, στον έβδομο αγώνα της χρονιάς, για το πρωτάθλημα, να νιώσουμε ότι βλέπουμε ΑΡΗ κι όχι φανέλες που θυμίζουν ΑΡΗ. Δεν το ευχαριστηθήκαμε το πρωτάθλημα, μέχρι σήμερα και ήρθε η ώρα να μπούμε επιτέλους, όπως αρμόζει στο μεγάλο μας σύλλογο.

Κάποιος πρέπει να πληρώσει τα «σπασμένα» της μέχρι τούδε παρουσίας μας, να αποτελέσει το «εξιλαστήριο θύμα» του αγωνιστικού μας ξεσπάσματος. Ο περσινός πρωταθλητής είναι η τέλεια περίπτωση και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τα πάντα, για να συμβεί αυτό.

Ακόμη κι αν έρχεται με ρόστερ «ενισχυμένο» μετά την έμπνευση της Κ.Ε.Δ να ορίσει τον Σιδηρόπουλο για διαιτητή του αγώνα, τον άνθρωπο που ήταν και στον περσινό αγώνα και είχε βγάλει έξω απ’ τα ρούχα του ένα ολόκληρο γήπεδο, έχοντας «καταπιεί» το «στραγάλι» του και μεροληπτώντας απροκάλυπτα υπέρ του αντιπάλου μας.

Ξέρουν, άλλωστε, γιατί τον όρισαν. Γιατί, εδώ, είναι το «Κλεάνθης Βικελίδης» και ο ΑΡΗΣ, όχι δηλαδή μια ομάδα-δορυφόρος, ούτε μια «φιλόξενη» έδρα. Εδώ πρέπει να δείξεις, αν αξίζεις να φέρεις τον τίτλο του πρωταθλητή, ν’ αποδείξεις ότι δεν κερδίζεις την πρωτιά μέσα από «φιλικούς» αγώνες που βαπτίζονται «αγωνιστικές πρωταθλήματος» και επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα μας και η ώρα τους. Να πετύχουμε την πρώτη μας νίκη και να συνεχίσουμε για τις επόμενες, ν’ αναρριχηθούμε στις θέσεις που μας αρμόζουν, όσο το δυνατόν συντομότερα.

Να χαρούμε, επιτέλους, την ομάδα όπως τη θέλουμε και όπως ξεκάθαρα το λέει και το σύνθημα που θα δονεί το γήπεδο: «… για να γουστάρουμε, μαζί σου, Αρειανάρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ