Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΦΠΑ

Τον εκπρόσωπο εταιρίας γεωργικών εφοδίων, που εδρεύει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, συνέλαβε η Ασφάλεια, για μη απόδοση ΦΠΑ προς τη Δημόσιο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, πρόκειται για 47χρονο που δεν προέβη σε απόδοση ΦΠΑ, ύψους 123.500€, για το χρονικό διάστημα Απρίλιος και Μάιος του 2011. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για την τέταρτη σύλληψη που γίνεται στη Θεσσαλονίκη για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.
Όλες οι συλλήψεις έγιναν μετά από εγκύκλιο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που διαβιβάστηκε στις κατά τόπους εισαγγελίες της χώρας, για την εφαρμογή του τροποποιημένου νόμου που προβλέπει τη σύλληψη κατηγορουμένων, με την αυτόφωρη διαδικασία, για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 75.000€ και πάνω.

1 σχόλιο:

  1. Αξιότιμε/-η κύριε/-α,

    Την 4/11 αναρτήθηκε στο website σας (http://thessbomb.blogspot.com/2011/11/blog-post_5356.html) η σχετική είδηση.
    Ήδη, από την Παρασκευή 4/11, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος με απαλλακτική διάταξη του Εισαγγελέα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, καθώς (α) υπήρχε συμφωνημένη διαδικασία ρύθμισης της οφειλής με το ΠΕΚ Θεσσαλονίκης, η οποία τηρούνταν κανονικά και κακώς διατάχθηκε η σύλληψη και (β) προέβη σε άμεση αυθημερόν πληρωμή της της α' δόσης ΦΠΑ, η οποία βάσει της ρύθμισης έδινε δικαίωμα στην εταιρία να την καταβάλει μέχρι τέλη Νοεμβρίου. Για τους λόγους αυτούς αφέθηκε αμέσως ελεύθερος, χωρίς να υφίσταται κανένα ποινικό αδίκημα. Όπως μας εξήγησε η Εισαγγελική Αρχή το ζήτημα προέκυψε από κακή συνεννόηση των διωκτικών αρχών και του προϊσταμένου του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

    Με τον παρόν ζητούμε, για την αποκατάσταση της αλήθειας, στα πλαίσια του δημοσιογραφικού σας καθήκοντος, να αναρτήσετε άμεσα σχετική είδηση επανόρθωσης/αποκατάστασης, καθώς χωρίς κανένα λόγο πλήττεται η φήμη και η εμπορική αξιοπιστία της συγκεκριμένης επιχείρησης, όπως και το όνομα του επιχειρηματία, ο οποίος φωτογραφίζεται από τη συγκεκριμένη είδηση.

    Με εκτίμηση,

    Κυριάκος Α. Νάνος
    <>
    ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
    ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
    ΤΣΙΜΙΣΚΗ & ΚΟΜΝΗΝΩΝ 15 546 24 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    ΚIN: 6932 240233
    ΤΗΛ: 2310 240224 (6 γραμμές)
    FAX: 2310 220703
    Skype: Kiriakos.nanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ