Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

"ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ"

Τελικά στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας αρκεί μια κόλλα χαρτί της Ελληνικής Αστυνομίας για να τυλιχθείς σ’ αυτή. Για την ακρίβεια, μια έκθεση Αστυνομίας ή μια συμπληρωματική της πρώτης, με τη διόγκωση ή διαστρέβλωση γεγονότων να «πηγαίνει σύννεφο». Άλλωστε Αστυνομία είναι, έχει πάντα δίκιο κι όταν επεμβαίνει για το συμφέρον του πολίτη το κάνει, το λέει και το όνομα του Υπουργείου.


Για την προστασία του πολίτη και Αρειανού οπαδού, λοιπόν, είδαμε, όσοι σπεύσαμε στο γήπεδο δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα με την άλλη ομάδα της πόλης, παρατεταγμένες διμοιρίες Μ.Α.Τ. στην οδό Παπαναστασίου, αρκετές αστυνομικές «κλούβες» να ‘χουν αποκλείσει το χώρο, δηλαδή μια εμπόλεμη κατάσταση για να προσέλθει η αποστολή των φιλοξενούμενων.

Κι αν, δείχνοντας καλή πίστη και συγκατάβαση, δεχθούμε την ανάγκη ύπαρξης αυτού του «πολεμικού» σχεδίου, αδυνατούμε να αντιληφθούμε την στάση της Αστυνομίας από τη στιγμή που η αποστολή της αντίπαλης ομάδας είχε ήδη μπει στα αποδυτήρια αλλά ο «κλοιός» εξακολουθούσε να υπάρχει, όπως και η προκλητική συμπεριφορά και άσκοπη χρήση δακρυγόνων.

Θα θεωρηθούμε φαντασιόπληκτοι αν μιλήσουμε για «ευκαιρία» που δημιουργήθηκε και που άρπαξαν οι αρμόδιοι για να εξυπηρετήσουν σχέδιο τιμωρίας του ΑΡΗ ενόψει των προσεχών αγώνων και προβοκάτσια προς το μοναδικό σύλλογο (από τους μεγάλους της χώρας) που έχει δείξει με πράξεις κι όχι δηλώσεις ότι τηρεί κανόνες και κινείται πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας;

Είναι προκλητικό να στοχοποιείται ο ΑΡΗΣ σχεδόν μόνιμα από τις Αρχές που θεωρούν ότι πρέπει να τον αντιμετωπίζουν ως πειραματόζωο και αφετηρία για την εφαρμογή των κανονισμών, με την όσο πιο πιστή, απαρέγκλιτη και σχολαστική μορφή τους ενώ αντίθετα σε αντίστοιχες περιπτώσεις χαϊδεμένων και δικών τους παιδιών να υπάρχει «ελαστικότητα» και «επιείκεια».

Εμείς θα μιλήσουμε στη γλώσσα που καταλαβαίνουν. «Κάτω τα ξερά σας από τον ΑΡΗ». Στη γενική απορρύθμιση του κοινωνικού ιστού και της ζωής αυτού του τόπου, ο ΑΡΗΣ προσπαθεί με νύχια και με δόντια, σ’ ένα τοπίο που είναι γεμάτο προκλήσεις και αδικίες, να τηρεί τους τόνους στο ελάχιστο δυνατό όριο αντοχών.

Η δράση φέρνει αντίδραση και η ανοχή έχει και όρια τα οποία δεν μπορούμε να παρατηρούμε απαθείς να ξεπερνιούνται σε βάρος - για μία ακόμα φορά - της δικής μας ομάδας, και μάλιστα απ’ αυτούς που έχουν καθήκον να επιβάλλουν την νομιμότητα και την τάξη αλλά κι όσους είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον ν’ απονέμουν αθλητική δικαιοσύνη στον πολύπαθο και αμαρτωλό χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Όσοι θα «δικάσουν» τον ΑΡΗ, ας έχουν το νου τους. Έχουν κάνει πολλά στο παρελθόν ενάντια στην ομάδα μας η οποία έχει νιώσει επανειλημμένα στο πετσί της την αδικία της δικαιοσύνης και την προκατάληψη της αμεροληψίας και δεν υπάρχει πλέον το παραμικρό περιθώριο ανοχής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ