Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η πρώτη επαγγελματική συνάντηση (workshop) ξενοδόχων της Θεσσαλονίκης με Τούρκους τουριστικούς πράκτορες πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace.
Μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβε η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, περίπου τριάντα τέσσερεις εκπρόσωποι ξενοδοχείων – μελών της Ένωσης ήρθαν σε επαφή με επαγγελματίες του τουρισμού της γειτονικής χώρας και τους παρουσίασαν τη διαμονή και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι επιχειρήσεις τους, με στόχο τη μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξε αυξημένο ενδιαφέρον από την Ένωση Τουρκικών Ταξιδιωτικών Πρακτορείων (TURSAB – Türkiye Seyahat Acentaları Birliği – Association of Turkish Travel Agencies), στην αποστολή της οποίας συμμετείχαν δεκαοκτώ μέλη, ανάμεσά τους και ο πρόεδρός της κ. Başaran Ulusoy.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος δήλωσε πως «το workshop έδωσε τη δυνατότητα στους εκπροσώπους των ξενοδοχείων να γνωρίσουν έναν προς έναν τους Τούρκους τουριστικούς πράκτορες που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ταξιδιωτικά πακέτα για την πόλη και το νομό Θεσσαλονίκης και να προβάλουν τον τοπικό τουρισμό στη χώρα τους, ειδικά μετά και την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη, από την Turkish Airlines».
Ο κ. Θωμόπουλος χαρακτήρισε τη συνάντηση στοχευμένη και αποτελεσματική, καθώς έδωσε την ευκαιρία στους ξενοδόχους του νομού Θεσσαλονίκης να συνομιλήσουν απευθείας με γνωστούς tour operators της Τουρκίας, να προχωρήσουν σε συμφωνίες και να διαμορφώσουν ιδανικές ευκαιρίες για σταθερή συνεργασία στο άμεσο μέλλον, ιδιαίτερα τώρα που ο τουρισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Φωτο 1: Ο Πρόεδρος της Ε.Ξ.Θ. κος Αριστοτέλης Θωμόπουλος με την Γενική Γραμματέα της TURSAB κα Günnur Özalp.
Φωτο 2: Γενικό στιγμιότυπο της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ