Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Σουτζουκάκια με σάλτσα στο φούρνο, είναι μούρλια. Δείτε πώς μαγειρεύονται και ετοιμαστείτε να σας... χειροκροτήσουν όλοι στην οικογένεια...

Υλικά
600 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά (μια φορά αλεσμένο)
400 γραμμάρια χοιρινό κιμά (μια φορά αλεσμένο)
150 γραμμάρια ξερό ψωμί μουσκεμένο σε νερό
αλάτι και πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
2 κουταλιές της σούπας ούζο
½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
2 αβγά
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα

Υλικά για τη σάλτσα
7-8 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
½ ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
αλάτι και πιπέρι
1 δαφνόφυλλο
1 ποτήρι του νερού ντοματάκια ψιλοκομμένα
½ κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και πλάθουμε τη ζύμη σε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα οποία αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να σφίξουν.
Μετά τα αλευρώνουμε, τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι, το οποίο πρέπει να έχει κάψει καλά, και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρασί στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σάλτσα ντομάτας.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το δαφνόφυλλο, τα ντοματάκια και το νερό και βράζουμε τη σάλτσα για 15-20 λεπτά, φροντίζοντας να γίνει αραιή διότι θα ψηθεί και στο φούρνο.
Βάζουμε τα σουτζουκάκια σε ένα ταψί, από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα και ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για μια ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ