Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2024

Αμερικάνος foodie έχει επισκεφτεί 166 χώρες και αποκαλύπτει που βρήκε τα πιο νόστιμα και τα πιο περίεργα φαγητά (βίντεο)


Τα δεκάδες ταξίδια του Chris τον βοήθησαν να δοκιμάσει μερικά από τα πιο περίεργα και πιο νόστιμα πιάτα.

Αν είστε λάτρης του καλού φαγητού, τότε πρέπει να ταξιδέψετε στη Χιλή. Αυτή είναι η συμβουλή του ταξιδιώτη και TikToker Chris Joondeph (@authentic_traveling) και σίγουρα αξίζει να την σημειώσετε, γιατί είναι ένας δηλωμένος foodie και έχει επισκεφθεί 166 χώρες. Μάλιστα, λέει στη MailOnline Travel ότι η χιλιανή κουζίνα είναι η πιο υποτιμημένη στον πλανήτη.

Αποκαλύπτει επίσης πώς του φάνηκε η σούπα με κεφάλι κατσίκας της Κένυας, γιατί του αρέσει ιδιαίτερα η Νιγηρία, ενώ εξηγεί ποιες χώρες αξίζει να επισκεφθεί κανείς για την κουζίνα τους.

Αλλά, τι ακριβώς είναι αυτό που κάνει το φαγητό της Χιλής τόσο ξεχωριστό; Ο TikToker απαντά: «Κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά τη χιλιανή κουζίνα και είναι απίστευτη! Τους αρέσει να τρώνε αυτά τα τεράστια σάντουιτς με φρεσκομαγειρεμένο κρέας, λάχανο τουρσί και σπιτική μαγιονέζα. Είναι απίστευτα νόστιμα. Η Χιλή έχει πολλά μοναδικά φαγητά, αλλά πιθανότατα δεν θα δείτε ποτέ ένα χιλιανό εστιατόριο έξω από τη Χιλή. Αξίζει σίγουρα να την επισκεφθείτε τη χώρα για το φαγητό».

Πού αλλού θα βρείτε καλό φαγητό;

Σίγουρα στην Αργεντινή και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα, στο Μπουένος Άιρες. Εκεί ο Chris συστήνει να δοκιμάσετε ένα «bife de chorizo (φιλέτο) με ένα ποτήρι Malbec σε ένα από τα πολλά steakhouses.

Το Μεξικό είναι επίσης στη λίστα. Εδώ, δοκιμάστε «tacos al pastor (tacos με χοιρινό)», λέει ο Chris, ο οποίος προσθέτει ότι είναι «πιο δημοφιλή στην Πόλη του Μεξικού, αλλά μπορείτε να τα βρείτε σε όλη τη χώρα».

Ο Chris προτείνει επίσης την Χαβάη. Εκεί, δοκιμάστε το «Loco Moco», το οποίο περιγράφει ως «μπιφτέκι πάνω σε λευκό ρύζι και δίπλα ένα αυγό το οποίο είναι σάλτσα».

Η Ταϊλάνδη είναι η μόνη ασιατική χώρα που μπήκε στη λίστα με τα πιο καυτά πιάτα. Ο Chris αναφέρει: «Δεν γίνεται να μην γευτείς ένα pad Thai από μια «κουζίνα του δρόμου» ή ένα Khao Soi, ένα είδος σούπας κάρυ με ζυμαρικά».

Στο Περού, ο Chris λατρεύει το «ceviche - φρέσκο ωμό ψάρι μαριναρισμένο σε χυμό λάιμ, κρεμμύδια, πιπεριές τσίλι και μπαχαρικά», ενώ ο Λίβανος και η Συρία κερδίζουν επίσης μια θέση στη λίστα με τα «καλύτερα σάουαρμα (κρέας σε λεπτές φέτες).

Εν τω μεταξύ, θεωρεί τη Νιγηρία ως έναν από τους πιο υποτιμημένους τουριστικούς προορισμούς. σε όλο τον κόσμο. «Είναι μια από τις πολυπληθέστερες χώρες στον κόσμο, αλλά σπάνια εμφανίζεται σε ταξιδιωτικό περιεχόμενο. Μου άρεσε να εξερευνώ τη χώρα και να βλέπω μέρη που δεν δέχονται σχεδόν καθόλου ξένους τουρίστες. Το φαγητό τους είναι πάμφθηνο και υπέροχο».

Τα ταξίδια του Chris τον οδήγησαν να δοκιμάσει μερικές από τις πιο περίεργες νοστιμιές του κόσμου, όπως η σούπα με κεφάλι κατσίκας στην Κένυα.

Ο ατρόμητος ταξιδιώτης εξηγεί: «Είναι ένα δημοφιλές ποτό της Κένυας που παρασκευάζεται βράζοντας το κεφάλι κατσίκας και άλλα μέρη του ζώου σε μεγάλα καζάνια. Η σούπα στη συνέχεια χύνεται σε πλαστικά δοχεία, ανακινείται για να ενσωματωθεί ο αέρας και σερβίρεται σε φλιτζάνια.

Μπορεί να καταναλωθεί σκέτη ή με καυτερό πιπέρι. Μοιάζει με μιλκσέικ και έχει γεύση σαν κάθε μέρος του ζώου να μπήκε στο μπλέντερ και να συνδυάστηκε μαζί. Το ονομάζω το πρωτεϊνικό ρόφημα της Κένυας. Πιθανότατα δεν θα το δοκίμαζα ξανά, αλλά ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ