Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σε τι διαφέρουν οι πράσινες από τις κίτρινες μπανάνες; Και οι δύο είναι σούπερ υγιεινές για διαφορετικούς, όμως, λόγους.
Κι όμως έχουν και θρεπτικές διαφορές πέρα από διαφορές στη γεύση και την εμφάνιση.
Η μπανάνα όσο ωριμάζει αποκτάει διαφορετική διατροφική αξία και αυτό σημαίνει πως καλό είναι να έχετε και δύο είδη μπανάνας στη διατροφή σας.
Τα θετικά της πράσινης μπανάνας:
- υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο και σε προβιοτικά βακτήρια
- χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που είναι σημαντικό και θετικό για κάποιον που έχει θέματα διαβήτη
- υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες πράγμα που σημαίνει πως σε χορταίνει για πολύ περισσότερο
- η υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα καθώς είναι πιο δύσκολη η συγκεκριμένη μπανάνα στην πέψη
- έχει λιγότετα αντιοξειδωτικά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ