Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Platamonas Cup 2018

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες και ανοιχτά σκάφη αυτό το Σαββατοκύριακο στον Πλαταμώνα
Ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας (Ν.Ο.Α.Θ.), μας προσκαλεί σε ένα διήμερο ιστιοπλοΐας στη θάλασσα.
Περίπου 15 αγωνιστικά σκάφη θα ξεκινήσουν το βράδυ της Παρασκευής 27 Απριλίουαπό την Θεσσαλονίκη προς τον Πλαταμώνα με σκοπό να διανύσουν 45 ναυτικά μίλια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για μία ακόμη χρονιά, το «Κύπελλο Πλαταμώνα» θα είναι ένα αγωνιστικό διήμερο που θα δοκιμάσει τις αντοχές και ικανότητες των πληρωμάτων σε όλες τις καιρικές συνθήκες και καταστάσεις και όχι μόνο.

Για πρώτη χρονιά παράλληλα με τους αγώνες, οι επισκέπτες αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά και να ενημερωθούν από τον διοργανωτή όμιλο για τα ιστιοπλοϊκά σκάφη που θα βρίσκονται στη μαρίνα του Πλαταμώνα το Σάββατο 28 Απριλίου το απόγευμα κατά τις ώρες 17.00-19.00. Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να μάθουν λίγα περισσότερα για το ‘άγνωστο’ άθλημα και χόμπι της ιστιοπλοΐας αλλά και να ξεναγηθούν στους χώρους ενός αγωνιστικού σκάφους.

Η επιλογή του Πλαταμώνα δεν είναι τυχαία καθώς ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας προωθεί και ενισχύει με κάθε τρόπο τα τελευταία χρόνια, τη διοργάνωση αγώνων και ναυταθλητικών γεγονότων με κύριο στόχο την ανάπτυξη και τη διάδοση της ιστιοπλοΐας σε περισσότερα μέρη και σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Ο πρώτος αυτός αγώνας ανοικτής θαλάσσης της χρονιάς θα φιλοξενηθεί στον πανέμορφο Πλαταμώνα με την θερμή υποστήριξη της Savvi Marine/ Platamon, μία από τις πιο σύγχρονες και οργανωμένες μαρίνες στη Βόρεια Ελλάδα, που υποστηρίζει τον ναυταθλητισμό και αθλητικό τουρισμό παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε όλα τα αγωνιζόμενα σκάφη. Πολύτιμος υποστηρικτής της εκδήλωσης είναι και το Barchetta Marina Bar όπου το βράδυ του Σαββάτου στις 20.30, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής κυπέλλων στους νικητές της πρώτης ιστιοδρομίας, παρουσία των αθλητών, προσκεκλημένων, αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Η επιστροφή των ιστιοπλοϊκών σκαφών στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει τη Κυριακή στις 11:00 το πρωί ‘ανοιχτά’ από τον Πλαταμώνα.

Διοργάνωση: ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ http://www.thorc.gr

Υποστηρικτές: SAVVI MARINE Platamon http://www.marinaplatamon.gr
& Barchetta Marina Bar
Zefyros Hotel http://www.zefyros.gr/en/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ