Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου: Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε την ιερά εικόνα της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ο Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου υποδέχτηκε την άνω των χιλίων ετών ιερά και αχειροποίητη εικόνα της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας, η οποία για πρώτη φορά βγαίνει στη γη της Μακεδονίας από το ιστορικό και αιματοβαμμένο μοναστήρι της, στο όρος Παγγαίο.

Μαζί της έφτασε στον Εύοσμο και τμήμα των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη, το οποίο θα βρίσκεται στο εξής για πάντα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον Εύοσμο, προς ευλογία των πιστών.

Η ιερά εικόνα της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας θα μείνει στον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μέχρι το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου. Καθημερινά θα τελούνται Θείες Λειτουργίες και ιερές αγρυπνίες.

Με πομπή στον Ι.Ν. του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Λίγα λεπτά μετά τις 6:00 το απόγευμα της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος έφερε την εικόνα στον Εύοσμο. Παρουσία πλήθους κόσμου, στη συμβολή των οδών Καραολή & Δημητρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου την υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ο οποίος προσκύνησε τη χάρη Της. Τον ακολούθησαν ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Από εκεί ξεκίνησε πομπή για τη μεταφορά της εικόνας στο ναό, υπό τους ήχους της μπάντας του Αγίου Γεωργίου Λάρισας. Την εικόνα κρατούσαν εύζωνοι και κοπέλες την έραιναν με άνθη. Την συνόδευαν οι δύο αρχιερείς, πλήθος ιερέων, μοναχές, εκατοντάδες μέλη πολιτιστικών συλλόγων με λάβαρα και παραδοσιακές φορεσιές και ένας πολύ μεγάλος αριθμός πιστών. Κάποιοι από τους τελευταίους έραιναν την εικόνα με αγιασμό και δαφνόφυλλα, άλλοι κρατούσαν στα χέρια τους αναμμένα κεριά και θυμιατήρια.

Με τυμπανοκρουσίες και με τον Εθνικό Ύμνο η ιερά εικόνα μπήκε στο ναό, όπου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός.

Στην υποδοχή της ιεράς εικόνας και των ιερών λειψάνων καθώς και στον Αρχιερατικό Εσπερινό παραβρέθηκαν ο συντονιστής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού, Χρήστος Μήττας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού - Ευόσμου, Δημήτρης Κεραμιδάς, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

«Είναι μεγάλη τιμή, χαρά και ευλογία για τον τόπο μας η άφιξη της ιεράς εικόνας της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας και των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη. Υποδεχόμαστε την Παναγία μας, τη μητέρα όλου του κόσμου, η ιερά εικόνα της οποίας έφτασε στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου μετά από ενέργειες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας, Βαρνάβα. Είθε η χάρη Της να οδηγεί και να φωτίζει όλον τον κόσμο», ανέφερε ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ