Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2024

Ο κινηματογράφος στην Ουγκάντα έχει φοβερά εφέ…


Τύφλα να 'χει το Hollywood 

Οι 3 ευχές της απατημένης γυναίκας


Ήταν μία γυναίκα που μόλις είχε πιάσει τον άντρα της στα πράσα με τη γραμματέα του και απ’ την απελπισίας της είχε πάει στο δάσος μόνη να περπατήσει. Ξαφνικά σκοντάφτει στο μαγικό λυχνάρι και βγαίνει το τζίνι του λυχναριού.

Τα παράξενα που συναντάς στα μέσα μεταφοράς


Και τι δεν βλέπεις

Σας μοιάζει επικίνδυνος αυτό ο μικρός κόλπος;


Κι όμως δεν φαντάζεστε...

Στο πρώτο δυστύχημα της Ολυμπιακής είχε χαλάσει ο κινητήρας, αλλά ο πιλότος έλεγε «έχει καλώς»!


Σαν σήμερα το 1959 το αεροπλάνο της Ολυμπιακής που εκτελούσε το Αθήνα-Θεσσαλονίκη κατέπεσε μεταξύ Αυλώνας και Μαλακάσας, με αποτέλεσμα 18 άνθρωποι να χάσουν φρικτά τη ζωή τους.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Δεκαπέντε μαγικά τρικ σε 5 λεπτά


Όταν ο Χανς Κλοκ έκανε παγκόσμιο ρεκόρ

Θα επιδεινώσει η τεχνητή νοημοσύνη την εργασιακή εξουθένωση;


Όταν το ChatGPT εμφανίστηκε στο προσκήνιο στα τέλη του 2022, ο ιδρυτής του πρακτορείου δημοσίων σχέσεων Anurag Garg ήθελε πολύ να ενσωματώσει γρήγορα την τεχνολογία στη ροή εργασίας της 11μελούς ομάδας του, ώστε η επιχείρηση να μπορέσει να συμβαδίσει με τους ανταγωνιστές της.

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος, που τσακώνονται τα ζευγάρια


Πολύ συχνά τα ζευγάρια δεν τσακώνονται για αυτό που νομίζουν, δηλαδή για τα χρήματα, το σεξ, την ανατροφή των παιδιών, τα πεθερικά ή τις δουλειές του σπιτιού. Στην πραγματικότητα, οι σύντροφοι τσακώνονται κυρίως όταν πιστεύουν ότι το ταίρι τους δεν ενδιαφέρεται για το πώς αισθάνονται. Τσακώνονται εξαιτίας του πόνου της αποσύνδεσης. Η αποσύνδεση συμβαίνει πιο συχνά στις προσωπικές σχέσεις, όταν ο φόβος ή το άγχος στον έναν προκαλεί μια αίσθηση ανεπάρκειας στον άλλο.

«Φτιάχνοντας» μια βίλα ανάμεσα σε παγόβουνα


Η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και το αποτέλεσμα είναι εικόνες που δε θα βλέπαμε ποτέ στην πραγματικότητα ή τουλάχιστον θα ήταν απίθανο να δούμε.

Θα μαντεύατε ποιο είναι το βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως;


Αν σας ρωτούσαν ποιο είναι το βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως πιθανότατα θα απαντούσατε κάποιο από τα βιβλία του Χάρι Πότερ, ή παρόμοιου δημοφιλούς franchise. Ωστόσο, το βιβλίο με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο –συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα πιο ακριβά παγκοσμίως– υπάρχει εδώ και 2.000 χρόνια και αρχικά ήταν γραμμένο σε τρεις, μόνο, γλώσσες.

Diana Krall - I'm Not In Love (2015)


Επιλογή Φάνης Μαυρουδής

5 πράγματα που οι έξυπνοι άνθρωποι δεν αποκαλύπτουν ποτέ για τον εαυτό τους στη δουλειά


Όλοι κουβαλάμε μυστικά, μερικοί λιγότερο από άλλους, αλλά όταν πρόκειται για την επαγγελματική μας ζωή, η διατήρηση ενός συγκεκριμένου πέπλου μυστηρίου μπορεί να είναι κρίσιμη για την επιτυχία.

Τα «ροζ» μυστικά της Αρχαίας Πομπηίας αποκαλύφθηκαν: Οι αρχαιολόγοι μετά από 2.000 χρόνια ανακάλυψαν έναν πρόστυχο πίνακα με περίεργες λεπτομέρειες


Ένα καλά διατηρημένο σπίτι της Πομπηίας αποκαλύφθηκε. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μέσα σε αυτό πονηρά έργα τέχνης, τα οποία έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες διαβίωσης της εποχής.

Τι θα συνέβαινε αν η Γη σταματούσε να περιστρέφεται; Οι καταστροφικές συνέπειες για τον άνθρωπο


Αιώνιες ημέρες ήλιου και σκότους, μετατόπιση των ωκεανών και μια δραστική αλλαγή στην ατμόσφαιρα είναι μόνο κάποιες από τις καταστροφικές συνέπειες που θα έφερνε το τέλος της περιστροφής της Γης.

3 τρόποι για να ξυπνήσετε καλύτερα και να βελτιώσετε την ημέρα σας


Εάν πιάνετε τον εαυτό σας να ξυπνάτε με μια αίσθηση ατονίας, ανησυχίας ή κακής διάθεσης γενικότερα (ή όλα τα παραπάνω), τότε ίσως είναι καιρός να προσθέσετε μερικά επιπλέον «όπλα» στο πρωινό σας οπλοστάσιο για να ξυπνήσετε καλύτερα και να βελτιώσετε την ημέρα σας.

Έμεινε παράλυτος αφού έφαγε ένα σάντουιτς γαλοπούλας – Τι είναι η λιστέρια, οι κίνδυνοι και πως να την αποφύγετε


Πριν από λίγες ημέρες οι αρχές σε ΗΠΑ και Καναδά αποφάσισαν την ανάκληση δεκάδων brands κατεψυγμένων βαφλών εξαιτίας πιθανής μόλυνσης με το βακτήριο λιστέρια.

Πώς μπορείς να διαπιστώσεις την πραγματική ισχύ του σήματος στο τηλέφωνο σου


Μπορεί να μην δίνουμε πάντοτε σημασία στην ένδειξη του σήματος στην status bar της συσκευής μας, ωστόσο σίγουρα ανησυχούμε, όταν κόβεται η επικοινωνία μας απότομα.

Τα τυριά που πρέπει να καταναλώνεις με μέτρο


Το τυρί είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα συνοδευτικά για το φαγητό αλλά και σνακ για όλες τις ώρες της μέρας. Ωστόσο και αυτά θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο καθώς σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών από τη διατροφή δεν πρέπει να ξεπερνά το 10% των συνολικών ημερήσιων θερμίδων.

Σεμινάριο στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: «Γνωριμία με τον Ουρανό»


Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024

Ας κάνουμε μαζί ένα ταξίδι εξοικείωσης με τον υπέροχο κόσμο του νυχτερινού ουρανού.

Καρέ καρέ οι τελευταίες στιγμές του Γιαχία Σινουάρ σε νέο βίντεο του ισραηλινού στρατού


Το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα νέα συγκλονιστικά πλάνα από την επιχείρηση εξόντωσης του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, στις 16 Οκτωβρίου 2024, σε περιοχή της Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Η επιχείρηση διεξήχθη από το 450 Τάγμα Πεζικού της Ταξιαρχίας Μπισλαμάχ, με έναν στρατιώτη να καταγράφει καρέ καρέ τις δραματικές στιγμές.

Η τεχνική του «τεμπέλη γονιού» που ενισχύει την ανεξαρτησία στα παιδιά


Η τεχνική του «τεμπέλη γονιού» (lazy parenting), παρά την αρνητική εντύπωση που προκαλεί ο τίτλος της, είναι μια μέθοδος που βασίζεται στην ενθάρρυνση της ανεξαρτησίας των παιδιών, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ο γονιός αποσύρεται από τη ζωή τους.

“Πόσα να αφήσω;” – Τι ισχύει για το φιλοδώρημα στις πιο δημοφιλείς πόλεις του κόσμου


Από χώρα σε χώρα, η εθιμοτυπία του φιλοδωρήματος μπορεί να διαφέρει – αλλού θεωρείται υποχρεωτικό κι αλλού προσβλητικό.

Λήγει το ελαιόλαδο; Πώς να το αποθηκεύσω σωστά


Όταν καθαρίζετε τα ντουλάπια της κουζίνα σας, είναι λογικό το μάτι σας να πέφτει στα μπουκάλια με το ελαιόλαδο. Σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί αν το ελαιόλαδο χαλάει ύστερα από λίγο καιρό ή αν μπορείτε απλά να το έχετε επ ‘αόριστον. Στην πραγματικότητα, αν και διαρκεί για πολύ καιρό, το ελαιόλαδο έχει ημερομηνία λήξης.

H Der Standard αποθεώνει την Ελλάδα για την απαγόρευση των κινητών στα σχολεία – «Οι Έλληνες δείχνουν τον δρόμο»


«Απαγόρευση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο; Οι Έλληνες δείχνουν τον δρόμο!», είναι ο τίτλος άρθρου γνώμης που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της αυστριακής εφημερίδας «Der Standard» και αναφέρεται στην απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές στα σχολεία που εισήγαγε η ελληνική κυβέρνηση από την αρχή του τρέχοντος σχολικού έτους.

Η απλή καθημερινή συνήθεια που βελτιώνει τη μνήμη


 Σύμφωνα με σχετικές έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, τη μνήμη μπορεί να ενισχύσουν διάφορες δραστηριότητες, όπως τα σταυρόλεξα και τα παιχνίδια μνήμης. Ωστόσο, το ίδιο μπορούν να πετύχουν και διάφορες συνήθειες στην καθημερινότητά μας.

Πατέρας ισραηλινού στρατιώτη που σκοτώθηκε στη Γάζα συναντά μέλη των IDF σε μίνι μάρκετ - Δείτε βίντεο


Τη συγκινητική στιγμή με τον πατέρα ενός Ισραηλινού στρατιώτη που έχασε τη ζωή του, πολεμώντας στη Γάζα, να μπαίνει σε ένα μίνι μάρκετ γεμάτο στρατιώτες των IDF και να αναλαμβάνει να καλύψει τα έξοδα από όλα όσα αγόρασαν, καταγράφει βίντεο που κυκλοφορεί στα social media.

Μήνυμα Μπελέρη σε Ράμα: Αν δεν γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των ομογενών η Αλβανία δεν μπορεί να μπει στην ΕΕ


Μηνύματα προς τον Έντι Ράμα έστειλε ο Φρέντι Μπελέρης, πριν την πρώτη συνάντηση που θα έχουν μετά την αποφυλάκισή του.

Δένδιας: Προχωράμε στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων


«Το νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι η διαχρονική απόφαση του ελληνικού λαού, του ελληνικού έθνους, της ελληνικής κοινωνίας, να προασπίσει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την ακεραιότητά τους. Για να μπορούμε να το πετύχουμε αυτό προχωράμε στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έχει γίνει στο νέο ελληνικό κράτος- αυτό που έχουμε ονομάσει Ατζέντα 2030», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο του ΟΧΙ που διεξήχθη στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη.

Το μήνυμα του πιλότου του F-16 της Ομάδας «Ζευς» - «Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν, θα περάσουν»


«Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θά έρθουν, θα περάσουν. Χρόνια Πολλά Ελλάδα», ανέφερε στο μήνυμά του ο πιλότος του F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ», Σμηναγός Γεώργιος Σωτηρίου κατά την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας συγκίνηση στη χώρα, συνομιλώντας, ως είθισται, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αναψυκτικά διαίτης: Δεν είναι τόσο αθώα, όσο νομίζετε, λέει γιατρός


Τα αναψυκτικά προκαλούν εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο και ξοδεύονται δισεκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμούς της υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του διαβήτη, των καρδιακών παθήσεων και των καρκίνων που προκαλούν.

Ελληνικά επίθετα… σιδηρόδρομοι


Μια απλή ματιά σε έναν τηλεφωνικό κατάλογο, μας αποκαλύπτει τα πιο μεγάλα ελληνικά επίθετα. Τα περισσότερα μάλλον δεν τα έχεις ξανακούσει ενώ έχουν περισσότερους από 20 χαρακτηρες.

Εντυπωσιακές εκρήξεις ηφαιστείων σε μία συλλογή


Οι εκρήξεις των ηφαιστείων είναι ένα φυσικό φαινόμενο που δύσκολα μπορεί να δει κάποιος συχνά και μάλιστα από κοντά.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/10/24)


Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων.

Αύριο η εκδίκαση της έφεσης του ΠΑΟΚ για Λουτσέσκου


O ΠΑΟΚ χωρίς τον τιμωρημένο Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον ΟΦΗ μέσα στην Τούμπα για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη μαζική δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα στη Φλώρινα – Ελεύθερος ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου


Προσωρινά ελεύθερος αφέθηκε σήμερα, 28 Οκτωβρίου από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας ο 53χρονος υπεύθυνος του ξενοδοχείου στη Φλώρινας, όπου σημειώθηκε μαζική δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της προκαταρκτικής έρευνας και συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία από την αστυνομία και τις αρμόδιες αρχές.

Αυτό το έπιπλο που έχουμε σχεδόν όλοι στο σπίτι ευθύνεται για σοβαρά ατυχήματα


Η κακή επιλογή τραπεζιού μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς σε χέρια, ώμους και κεφάλι, ενώ μπορεί να στοιχίσει ακόμη και τη ζωή, διαπιστώνουν νέα ευρήματα του αμερικανικού Πανεπιστημίου Rutgers.

Λευτέρης Πανταζής: Έχασα τη φωνή μου πριν από 12-13 χρόνια, το έπαθα από πολύ μεγάλη στενοχώρια


Ο Λευτέρης Πανταζής μίλησε για την περιπέτεια που είχε με την υγεία του πριν από κάποια χρόνια, η οποία είχε επίπτωση στη φωνή του.

Δυο ανεπανόρθωτα λάθη που κάνεις όταν ψήνεις μπιφτέκια


Πριν σερβίρεις την επόμενη δόση μπιφτεκιών σε κόσμο, είσαι σίγουρος πως τα κάνεις όλα σωστά;
Το μπιφτέκι έχει κι αυτό την τέχνη του, καθώς δεν είναι απλώς ψητός κιμάς. Αλλά μια χειροποίητη δημιουργία που αξίζει σεβασμό.

Δείτε LIVE τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη


Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που πραγματοποιείται ενόψει της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη παρουσία πλήθους κόσμου.

Νέα στοιχεία για την Καθολική Εκκλησία Ελλάδας – Ροές χρήματος μεταξύ επιχειρηματία και στελέχους της Επισκοπής Σύρου μέσω τζόγου


Ένας 60χρονος που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη νυχτερινή ζωή της Πάτρας ως μέτοχος ή διαχειριστής καταστημάτων διασκέδασης, φαίνεται να εμπλέκεται στο οικονομικό σκάνδαλο της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος με τα εμβάσματα ύψους 3.000.000 ευρώ.

"Switched At Birth - Μπερδέματα από κούνια": Πρεμιέρα απόψε στο OPEN


Μια από τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές που μεταδόθηκε από το δίκτυο του ABC Family, με πλήθος διακρίσεων και βραβείων, το «SWITCHED AT BIRTH» (ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ), έρχεται στο OPEN και κάνει πρεμιέρα σήμερα Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στις 20.00.

«Ήταν γυμνός και καμένος» – Σοκάρει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα για τον άνδρα που καλούσε σε βοήθεια στη μέση του δρόμου στον Βόλο


Σοκ προκάλεσε στον Βόλο άνδρας ο οποίος το Σάββατο 26/10 διέκοψε την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό, φωνάζοντας στους περαστικούς «με έκαψαν». Οι οδηγοί που κινούταν στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Βόλου – Λάρισας, στο ύψος του Βελεστίνου, βιώσαν στιγμές τρόμου όταν αντίκρισαν το καμένο άτομο να τους ζητά «βοήθεια».

Σπουδαίες φράσεις και ρητά για την ελευθερία


Το υπέρτατο αγαθό, η ελευθερία έχει υμνηθεί πολλές φορές και γι’ αυτήν έχουν ειπωθεί και γραφτει πολλά. Μερικά από αυτά έμειναν στην ιστορία…

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 48χρονος που δηλητηριάστηκε στο ξενοδοχείο της Φλώρινας και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ


«Πολύ κρίσιμη» εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του 48χρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μετά την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα λόγω διαρροής που σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι Φλώρινας. Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση του παραμένει σταθερή, χωρίς επιδείνωση, κάτι που στην εντατική νοσηλεία αντιμετωπίζεται ως μια χαραμάδα αισιοδοξίας για την έκβαση του ασθενούς.

Πίνδος: Το φυσικό «σκηνικό» για το Έπος του ’40


Σαν σήμερα, 28 Οκτωβρίου του 1940 στην Ελλάδα ξημερώνει η μέρα που η χώρα μας πανηγυρίζει το περίφημο «ΟΧΙ» του τότε πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά, στη φασιστική Ιταλία του Μπενίτο Μουσολίνι. Αυτή του η άρνηση έχει ως επακόλουθο την ένταξη της χώρας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την έναρξη του Ελληνοιταλικού πολέμου. Μια ημέρα που καθιερώθηκε ως επίσημη εθνική γιορτή και αργία.

Ο βασικός κανόνας που πρέπει να τηρείς όταν φορτίζεις το λάπτοπ σου


Το λάπτοπ έχει αντικαταστήσει τους επιτραπέζιους υπολογιστές σε πολλά σπίτια. Ίσως και στο δικό σου. Είσαι όμως σίγουρος ότι το χρησιμοποιείς απόλυτα σωστά; Για παράδειγμα το κρατάς συνέχεια στην πρίζα και αν όχι, πόσο συχνά το φορτίζεις.

Οι 6 τροφές που μπορεί να σε σώσουν από την τριχόπτωση


Η διυδροτεστοστερόνη (DHT) είναι μια ορμόνη παρόμοια με την τεστοστερόνη που πιστεύεται ότι συμβάλλει στην τριχόπτωση τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

"OPEN Kitchen": Τι θα μαγειρέψουμε αυτή την εβδομάδα


Το «OPEN KITCHEN» έρχεται καθημερινά στις 16:50, με τα πιο νόστιμα πιάτα και τις καλύτερες γαστρονομικές προτάσεις!

Γιατί δενόμαστε διαφορετικά στο κάθισμα του αυτοκινήτου και του αεροπλάνου


Το καθιερωμένο κάθισμα της οικονομικής θέσης μιας πτήσης φέρει πάνω του ουκ ολίγα ορόσημα σχεδιασμού, άνεσης και ασφάλειας.

Κανέλα, κουρκούμας, τζίντζερ, σκόρδο και πιπέρι καγέν: Δεν φαντάζεστε πόσο οφελούν


Οι ερευνητές διατροφής λένε ότι υπάρχουν περισσότερα από 100 κοινά μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στην μαγειρική σε όλο τον κόσμο.