Με τραγανή υφή και εξαιρετικό άρωμα
Υλικά
- 350 γρ. αμύγδαλα κομμένα σε φέτες
- 2 κρόκους αυγών
- 450 γρ. χτυπημένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 κ. σ. ζάχαρη άχνη, συν 2- 3 φλ. τσαγιού κοσκινισμένη για το πασπάλισμα των κουραμπιέδων
- 1/4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ. σ. κονιάκ
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Καβουρδίστε ελαφρά τα αμύγδαλα και αλέστε τα στη συνέχεια μέχρι να μοιάσουν σαν χοντροκομμένο πλιγούρι.
Τοποθετήστε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου στον κάδο ενός μίξερ. Χτυπήστε το βούτυρο, τους κρόκους αυγών, 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και το μπέικιν πάουντερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ κρεμώδες και λείο, περίπου 8- 9 λεπτά.
Καθώς χτυπάτε το μείγμα, προσθέτετε τα καβουρδισμένα, αλεσμένα αμύγδαλα σταδιακά μέχρι να τα προσθέσετε όλα. Στη συνέχεια, προσθέστε το κονιάκ και ανακατέψτε.
Αλλάξτε το εξάρτημα του μίξερ σε φτερό. Ανακατέψτε σε αργή προς μέτρια ταχύτητα και προσθέστε το αλεύρι σε δόσεις του ενός φλιτζανιού κάθε φορά. Το μείγμα δεν πρέπει να είναι κολλώδες αλλά ούτε και στεγνό ή πολύ σφιχτό. Η ζύμη πρέπει να είναι λεία και μεταξένια.
Πλάστε σε σχήματα της αρεσκείας σας και ψήστε για περίπου 15- 20 λεπτά στους 170 βαθμούς. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς.
Κοσκινίστε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη σε ένα βαθύ μπολ και βουτήξτε τα μπισκότα λίγα κάθε φορά στη ζάχαρη άχνη.
Φυλάξτε τα σε δροσερό, ξηρό μέρος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ