Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Ken Kutaragi: Ο «πατέρας» του PlayStation αναφέρει πως όλοι πίστευαν πως θα αποτύχει


Ο Ken Kutaragi, πρώην πρόεδρος της Sony Interactive Entertainment και ο άνθρωπος που θεωρείται «ο πατέρας του PlayStation», δήλωσε πως όλοι στη Sony θεωρούσαν ότι η κονσόλα τους θα αποτύχει.

Μιλώντας στο πλαίσιο της έκθεσης Tokyo Game Show, ο Kutaragi μίλησε για την φιλοδοξία του να μπει στην αγορά των gaming συστημάτων στα μέσα της δεκαετίας των 90s και σημείωσε πως ήθελε να μοιραστεί το πάθος του για τα games με το κοινό.

Έτσι, μαζί με την ομάδα του επισκέφθηκαν πολλούς δημιουργούς παιχνιδιών, με αρκετούς από αυτούς να δηλώνουν μάλιστα πως δεν ενδιαφέρονταν για κάποια συνεργασία.

«Μην το κάνετε, απλά μην το κάνετε. Πολλές άλλες εταιρείες το προσπάθησαν και απέτυχαν», σημείωσε πως ήταν κατά βάση οι απαντήσεις που έπαιρνε μετά από κάθε ραντεβού και ως εκ τούτου και αρκετοί στο εσωτερικό της Sony άρχισαν να μην το πιστεύουν και να βλέπουν μπροστά τους ένα πολύ μεγάλο ρίσκο.

Η ιστορία, βέβαια, τους διέψευσε.

Είναι γνωστός ως ο «αρχιτέκτονας» των PlayStation, PlayStation 2 και PlayStation 3 και αποχώρησε το 2007 μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ιαπωνική εταιρεία με το PS3 και τα πολλά δισεκατομμύρια που της στοίχισε.

Παρόλα αυτά, παρέμεινε ως σύμβουλος σε τεχνολογικά θέματα στη Sony.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ