Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Κατέγραψε τον εαυτό της να κλέβει από πολυκατάστημα και τη… συνέλαβε η τεχνητή νοημοσύνη – Γελούσε η υπάλληλος


Μια πελάτισσα των πολυκαταστημάτων Walmart βιντεοσκόπησε τον εαυτό της να κλέβει στο αυτόματο ταμείο και να συλλαμβάνεται τελικά από τις κάμερες της εταιρείας που λειτουργούν με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό πάντως δεν την απέτρεψε από το να δημοσιεύσει το ντροπιαστικό βίντεο στο TikTok.

«Όταν συνήθως δεν σε πιάνουν και τώρα σου απαγορεύεται για 2 χρόνια να μπαίνεις σε όλα τα Walmarts της περιοχής», έγραψε η TikToker Nesha πάνω στο βίντεο με περισσότερες από 2,2 εκατομμύρια προβολές.

Τα βίντεο δείχνουν τη γυναίκα να σκανάρει και να βάζει σε σακούλες μερικά αντικείμενα μέσω των αυτόματων ταμείων σε ένα κατάστημα Walmart και να προσποιείται ότι σκανάρει ένα σακίδιο πριν το βάλει στην τσάντα με τα ψώνια της χωρίς να χτυπήσει το barcode, σημειώνει η New York Post.

Σύντομα στην οθόνη του υπολογιστή ανάβει μια ειδοποίηση που λέει: «Ο συνεργάτης είναι καθ’ οδόν», γεγονός που την εμποδίζει να σαρώσει επιπλέον αντικείμενα ή να κάνει check out.

Όταν ένας εργαζόμενος έρχεται και σκανάρει την κάρτα της, η οθόνη βγάζει το μήνυμα «Missed Scan Detected» (Ανιχνεύθηκε χαμένη σάρωση) που περιλαμβάνει μια βιντεοσκόπηση από ψηλά της πελάτισσας που φέρνει το σακίδιο πάνω από την περιοχή σάρωσης χωρίς να σαρώνει το barcode.
Στη συνέχεια, η Nesha στρέφει την κάμερά της στην υπάλληλο, η οποία καλύπτει το στόμα της καθώς γελάει.

«Παρόλο που γέλασε… κάλεσε τον διευθυντή, την αστυνομία και μας συνόδευσε έξω», έγραψε η Nesah στη λεζάντα


Περίπου το 15% των αγοραστών παραδέχτηκε ότι έχει κλέψει σκόπιμα ένα ή μερικά αντικείμενα στα αυτόματα ταμεία – από αυτούς, μόνο το 33% συνελήφθη, σύμφωνα με έρευνα της LendingTree του 2023.

Η Walmart έχει αυξήσει τα μέτρα κατά των κλοπών, καθώς φέρεται να χάνει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως εξαιτίας τους, σύμφωνα με το Gitnux. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα από τα εργαλεία που έχει εισαγάγει τα τελευταία χρόνια ο γίγαντας λιανικής με έδρα το Αρκάνσας για να πιάσει πιθανούς κλέφτες.

Το «Missed Scan Detection» χρησιμοποιεί κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη για να περιορίσει τις κλοπές και τις απώλειες αποθεμάτων και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στα καταστήματα Walmart από το 2017, σύμφωνα με το Business Insider.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ