Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Ψαράδες έπιασαν το «ψάρι της Αποκάλυψης» - Τι φέρνει η εμφάνισή του


Μια ομάδα ψαράδων έπιασε το τρομακτικό «ψάρι της Αποκάλυψης» σε μια σπάνια θέαση του πλάσματος το οποίο έχει περίεργο σχήμα κεφαλιού.

Το ψάρι, το οποίο αιχμαλωτίστηκε στα ανοικτά των ακτών του νησιού Μέλβιλ, μέρος των νησιών Tiwi, έχει ονομαστεί το «ψάρι της Αποκάλυψης».

Το γιγάντιο πλάσμα πιάστηκε από τον Curtis Peterson της Tiwi Islands Adventures κατά τη διάρκεια της τελευταίας πανσελήνου.

Και το εύρημα του έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες αφού κοινοποιήθηκε στη σελίδα του Fishing Australia TV στο Facebook νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.


Ενώ πολλοί στο διαδίκτυο βαφτίζουν το πλάσμα του νερού το «ψάρι της ημέρας της Αποκάλυψης», το ψάρι που πιστεύεται ότι είναι στην πραγματικότητα είναι το λεγόμενο Oarfish.

Το συγκεκριμένο ψάρι κατοικεί σε βάθη έως και 1.000 μέτρων, καθιστώντας την παρατήρησή τους εξαιρετικά σπάνια.

Μιλώντας για την πρόσφατη ανακάλυψη, ο αρθρογράφος του NT News για το ψάρεμα Alex Julius είπε: «Είναι η πρώτη φορά που άκουσα κάποιον να πιάνει ένα τέτοιο ψάρι εδώ πάνω. Είναι επίσης πολύ σπάνιο να βρεθεί ένα από αυτά τα ψάρια, τα περισσότερα να βρίσκονται ξεβρασμένα στη στεριά νεκρά».

Και ενώ θα νομίζατε ότι ο όρος «ψάρι της Αποκάλυψης» θα είχε επινοηθεί από κάποιο άτομο στο Διαδίκτυο, στην πραγματικότητα έχει λίγη αρχαία λαογραφία.


Σύμφωνα με το Business Standard, ο όρος προέκυψε αφού οι θεάσεις του Oarfish οφείλονταν συχνά σε φυσική καταστροφή σε χώρες όπως η Ιαπωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ