Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Φθινόπωρο Κυριακής στη Νάουσα


του Ηλία Τσέχου

Ήταν φθινόπωρο Κυριακής 6/10/2024 κι ανέβηκα στη Νάουσα με χρυσοπράσινα τα φύλλα της καρδιάς απογεύματος και πάλι, ευχάριστα, στο Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς Νάουσας, στη Βέτλανς, στα Έρια, στη Ναϊάς, στο Καμίνι. Στα Έρια η παρουσίαση του 11ου βιβλίου του Βεροιώτη ιστορικού, λογοτέχνη, ποιητή Αλέκου Χατζηκώστα, με τη νουβέλα '' Τα Χειρόγραφα του Θανάτου '' Ατέχνως 2024, στον Χώρο Τέχνης Ναϊάς το '' Εικαστικό Φθινόπωρο Ανηλίκων '' 3-13/10/2024, με υπεύθυνο τον Αλέξανδρο Τσάκωνα και στο Καμίνι έκθεση Ψηφιδωτού, Ξυλογλυπτικής, Κοσμήματος , των νέων και παλαιών ''μαθητών'' από τα Εικαστικά Εργαστήρια '' Νάουσας!

Πολλά και σπουδαία εσυνέβησαν ''Τα Χειρόγραφα του Θανάτου'' Αλέκου Χατζηκώστα παρουσίασαν οι Βαλάντης Λιόλιος, Γιώργος Κασαπίδης, Αλέκος Χατζηκώστας, διαβάζοντας αποσπάσματα η Ελένη Ζαφείρκου, ακολουθώντας ένας σπουδαίος διάλογος με το κοινό. Στον Χώρο Τέχνης Ναϊάς αφθονία ζωγραφικών εξαιρετικών έργων των ενήλικων δημιουργών, δεσπόζοντας οι ''ΦΙΓΟΎΡΕΣ'' και οι ζωγραφικές με κάρβουνο Και, όπου συναντήσαμε το Εκπαιδευτικό Σχολείο Νάουσας, με υπεύθυνο τον πάντα πετούμενο Γιώργο Μπιλιούρη, συνομιλώντας με τους καθούμενους οκλαδόν μαθητές για την ποίηση, σύντομα και περιεκτικά, εκτός προγράμματος. Μπράβο τους... Και στο Καμίνι έλαμψαν τα Ψηφιδωτά, τα φλαμουριάς ξυλόγλυπτα, το κόσμημα, 10, πάνω κάτω, νεοκαλλιτεχνών με εξαιρετικές προτάσεις,,, Και δυστυχώς και στο Ναϊάς και στο Καμίνι δεν είχαμε κατάλογο με τα ονοματεπώνυμα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών!!!

Ωραία διαφυγή από Γιαννακοχώρι Φθινόπωρό μου, βαθιά μελαγχολικό, καλλιτεχνικό, δραστικό, θεϊκά ανθρώπινο και σε ευχαριστώ! -
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ