Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Ο βασιλιάς Κάρολος λατρεύει τη γραβάτα με τις ελληνικές σημαίες - Τη φόρεσε και στη Σαμόα


Μετά από μία επεισοδιακή επίσκεψη στην Αυστραλία, η οποία σημαδεύτηκε από το ξέσπασμα μιας ιθαγενούς βουλευτή εναντίον του στο Κοινοβούλιο στην Καμπέρα, ο βασιλιάς Κάρολος Γ' και η σύζυγός του Καμίλα αποχώρησαν εχθές από τη χώρα και ταξίδεψαν στη Σαμόα για τη Σύνοδο Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας.

Κατά την άφιξή τους στο διεθνές αεροδρόμιο Φαλεόλο, το βασιλικό ζεύγος υποδέχτηκε στο κόκκινο χαλί που είχε στρωθεί ειδικά για αυτούς η πρωθυπουργός της χώρας, Φιαμέ Ναόμι Ματαάφα. Προηγουμένως ο Κάρολος και η Καμίλα είχαν κάνει μία ανάρτηση στα social media, όπου έλεγαν ότι ανυπομονούσαν να φτάσουν στη Σαμόα και να βιώσουν από κοντά την ομορφιά και τη ζεστασιά των αρχαίων παραδόσεων αυτής της χώρας.

Πάντως, η χθεσινή εμφάνιση του Καρόλου στο αεροδρόμιο επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την αδυναμία που τρέφει για έναν άλλον πολιτισμό, αυτόν της Ελλάδας. Ο Βρετανός βασιλιάς επέλεξε ξανά να φορέσει σε δημόσια εμφάνισή του μια γραβάτα με ελληνικές σημαίες, όπως έχει κάνει εξάλλου πολλές φορές στο παρελθόν.
Ο Κάρολος απαθανατίστηκε να φτάνει στο αεροδρόμιο και να συνομιλεί με τους τοπικούς αξιωματούχους φορώντας μία από τις πολλές γραβάτες που διαθέτει με ελληνικά θέματα και μοτίβα.
Μόνο τον περασμένο χρόνο, ο Βρετανός μονάρχης εμφανίστηκε με «ελληνική» γραβάτα στο ταξίδι του στην Κένυα στα τέλη Οκτωβρίου, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας τον Νοέμβρη, και φυσικά στη συνάντησή του με τον Ρίσι Σούνακ στο περιθώριο της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ τον Δεκέμβριο.

Στην τελευταία περίπτωση μάλιστα, βρετανικά ΜΜΕ σχολίασαν ότι η ελληνική γραβάτα μπορεί να ήταν ένα εξωλεκτικό μήνυμα υπεράσπισης της χώρας μας στην υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα και αποδοκιμασίας της στάσης του Βρετανού πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο ζήτημα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ