Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Σε αχαρτογράφητα νερά οι αστυνομικοί που έρχονται αντιμέτωποι με την παραβατικότητα των ανηλίκων


Στις προτάσεις για αυστηροποίηση των ποινών σχετικά με την παραβατικότητα των ανηλίκων αναφέρθηκε μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Mega ΣΚ», ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας τονίζοντας το έλλειμμα εκπαίδευσης των αστυνομικών στη διαχείριση περιπτώσεων παραβατικής συμπεριφοράς από ανήλικους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαλάσκας τόνισε ότι «οι αστυνομικοί βρίσκονται σε δύσκολη θέση, καθώς δεν διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση για να αντιμετωπίσουν παιδιά ηλικίας 10-12 ετών που εμπλέκονται σε εγκληματικές πράξεις. Η εγκληματικότητα αναδεικνύεται ως σοβαρό ζήτημα, ενώ φαίνεται να υπάρχει μια τάση απομάκρυνσης της αστυνομίας από τη συζήτηση. Η αστυνομία, όμως, έχει το καθήκον να συλλαμβάνει τους υπεύθυνους, συμπεριλαμβανομένων των γονέων, να διενεργεί προανακρίσεις και να καταγράφει τα γεγονότα».

Ο πολιτικός αναλυτής, Λευτέρης Κουσούλης, πρόσθεσε: «Η αυστηροποίηση των ποινών μπορεί να είναι απαραίτητη, αλλά από μόνη της δεν θα λύσει το πρόβλημα. Η βία αποτελεί ένα από τα πιο σύνθετα ζητήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι κοινωνίες. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών, υπήρξε εσκεμμένη αδιαφορία από την κυβέρνηση για την εφαρμογή του νόμου. Το κίνητρο ήταν να μην ενοχληθούν οι ‘ευνοημένοι’ ψηφοφόροι, γεγονός που άφησε περιθώριο στην ανομία να διευκολύνει παραβατικές συμπεριφορές».

Σχετικά με το πρόβλημα, ο κ. Μπαλάσκας επεσήμανε επίσης, πως η Ελλάδα δεν θα αντέξει έναν νέο «νόμο Παρασκευόπουλου», τονίζοντας ότι ο προηγούμενος νόμος ευνόησε ανθρώπους που τελικά προκάλεσαν περισσότερα προβλήματα. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών για τους γονείς ανήλικων παραβατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ