Γλυκιά απόλαυση για μικρούς και μεγάλους
Υλικά για 4 άτομα
Για το κέικ
- 180 γραμ. ζάχαρη
- 200 ml γάλα φρέσκο
- 175 γραμ. βούτυρο
- 225 γραμ. αλεύρι φαρίνα
- 40 γραμ. κακάο
- 3 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την επικάλυψη
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 180 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- μαρμελάδα φράουλα ή της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Για το κέικ
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και αλάτι.
Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε σταδιακά σε τρείς δόσεις το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα.
Τοποθετούμε την φόρμα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, τον οποίο έχουμε προθερμάνει.
Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το κέικ το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την μαρμελάδα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό και την ζεσταίνουμε ελαφρά.
Με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με αρκετή μαρμελάδα. Αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει.
Για την επικάλυψη
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μία βράση.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Με ένα πινέλο αλείφουμε όλο το κέικ και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
Προσθέτουμε όσα στρώματα χρειαστεί για να καλυφθεί.
Αφήνουμε 2-3 ώρες να σταθεροποιηθεί η σοκολατένια επικάλυψη και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ