Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Επιβάτης αεροπλάνου σάστισε όταν είδε μυστηριώδη φώτα πάνω από τα σύννεφα κατά την διάρκεια μιας πτήσης


Επιβάτης αεροπλάνου έμεινε άφωνος όταν είδε περίεργα φώτα πάνω από τα σύννεφα κατά την διάρκεια μιας πτήσης πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Ένας άνδρας μαζί με τον γιο του ταξίδευαν με αεροπλάνο από τις ΗΠΑ προς την Αγγλία και κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο παρατήρησαν κάτι πολύ ασυνήθιστο το οποίο θέλησε να μοιραστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κάνοντας ανάρτηση στο Facebook ανέφερε «Ο γιος μου εντόπισε αυτό το έντονο φως έξω από το παράθυρο. Είναι ξεκάθαρο ότι αντανακλά πάνω από τα σύννεφα.»

Συνέχισε: «Αν το αεροπλάνο ταξιδεύει στα τριάντα χιλιάδες πόδια και τα σύννεφα είναι δέκα χιλιάδες πόδια κάτω από το αεροπλάνο, ποια φώτα θα κάλυπταν τόση έκταση σε ένα σύννεφο, αν η πηγή φωτός ήταν είκοσι χιλιάδες πόδια κάτω;»

Ενώ μπορεί να είναι εύκολο -και μάλλον τραβηγμένο- να ισχυριστεί κανείς ότι πρόκειται για εξωγήινους, όπως αστειεύτηκαν κάποιοι σχολιαστές της ανάρτησης, άλλοι χρήστες ωστόσο έδωσαν πιο αληθοφανείς εξηγήσεις για το φαινόμενο.

Ένας χρήστης είπε: «Κρουαζιερόπλοιο που πυροδοτεί πυροτεχνήματα», ως πιθανή αιτία.



Πριν δύο χρόνια, είχαν εντοπιστεί παράξενα κόκκινα φώτα να αιωρούνται πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, ο πιλότος Dustin Maggard τράβηξε μια φωτογραφία που έδειχνε φώτα παρόμοια με αυτά που είδε ο πατέρας με τον γιο του.

Σε δηλώσεις του στο CNN τότε ο πιλότος είχε ανάφερε πως δεν είχε ξαναδεί κάτι τέτοιο, όσα χρόνια εκτελούσε πτήσεις.

Οι φωτογραφίες έγιναν στη συνέχεια viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες, και πάλι, να διατυπώνουν κάθε είδους θεωρίες - από εξωγήινους μέχρι στρατιωτικά πειράματα.



Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι έδωσαν μια διαφορετική απάντηση. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, το παράξενο φαινόμενο ήταν στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα των φώτων LED που χρησιμοποιούν τα αλιευτικά σκάφη στην περιοχή αυτή.
Τα φώτα αυτά χρησιμοποιούνται συνήθως για την αλιεία καλαμαριών και ορισμένων ειδών ψαριών, τα οποία προσελκύονται από το φως στα σκάφη, και εξηγούν ότι κατά πάσα πιθανότητα να είναι και αυτό το οποίο είδαν οι επιβάτες στην πτήση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ