Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Στατιστικά και προϊστορία / Πώς θα δείτε το ντέρμπι


Οι δύο ομάδες την περσινή περίοδο βρέθηκαν αντιμέτωπες έξι φορές, αφού υπήρξε μεταξύ τους κόντρα και για το Κύπελλο Ελλάδος, όπου οι Πράσινοι πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά στην διαδικασία των πέναλτι.

Για τις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος υπήρξαν τρεις νίκες του Παναθηναϊκού - η μια με τη διακοπή της αναμέτρησης στο στάδιο Καραϊσκάκης - και μια ισοπαλία στην τελευταία χρονικά κόντρα τους που ήταν για την 10η και τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Ο Παναθηναϊκός έχει ηττηθεί μόνο σε μια από τις δέκα τελευταίες αναμετρήσεις του με τον Ολυμπιακό, ανεξάρτητα έδρας για το πρωτάθλημα. Σε αυτά τα δέκα παιχνίδια υπάρχουν τρεις ισοπαλίες, έξι νίκες των Πρασίνων και μια των Ερυθρολεύκων.

Η ισοπαλία είναι ο νικητής στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό όταν γηπεδούχοι είναι οι Πράσινοι. Τα παιχνίδια ανάμεσα τους μάλιστα δεν έχουν πολλά γκολ, με τα 10 από τα 70 να έχουν τελειώσει 0-0, ενώ συνολικά ο μέσος όρος γκολ ανά παιχνίδι είναι στα 2.04 γκολ.

Το δημοφιλέστερο σκορ είναι το 1-1, με 14 εμφανίσεις, ενώ μόλις τρεις φορές ο Παναθηναϊκός και τέσσερις ο Ολυμπιακός έχουν σημειώσει από τρία και πάνω γκολ σε ένα παιχνίδι.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την Α’ Εθνική/Super League ήταν με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό στις 14 Φεβρουαρίου 1960 και τελείωσε 0-0. Οι Πράσινοι δεν ηττήθηκαν στην έδρα τους στα επτά πρώτα ματς με τον Ολυμπιακό και αυτό είναι το καλύτερο τους σερί.

Οι Ερυθρόλευκοι από την πλευρά τους έχουν διατηρήσει το αήττητο σε εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό για οκτώ διαδοχικά ματς, από τις 1 Νοεμβρίου 1980 έως και τις 6 Νοεμβρίου 1988 που ηττήθηκαν με 2-1. Σε αυτά τα οκτώ ματς υπήρξαν πέντε ισοπαλίες και τεις νίκες του Ολυμπιακού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
  • 70 ΑΓΩΝΕΣ
  • 22 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
  • 29 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ
  • 19 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
  • ΓΚΟΛ: 71-72

Η τηλεοπτική μετάδοση

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός σήμερα στις 20:30 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League.

Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, οι «πράσινοι» προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν του Ατρομήτου.

Την αναμέτρηση των δύο ομάδων θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε από το συνδρομητικό Cosmote Sport 1 HD.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ