Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Γιατί υπάρχουν ακόμα κουρτίνες στα αεροπλάνα; Μια ειδικός απαντά και λύνει όλες τις απορίες


Πολλοί έχουν αναρωτηθεί για τον λόγο ύπαρξης των κουρτινών στα αεροσκάφη. Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται, υπάρχει ένας όχι και τόσο καλός λόγος πίσω από αυτά τα διαχωριστικά.

Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά σε ένα αεροπλάνο που μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να αναρωτιούνται για ποιο λόγο ακριβώς υπάρχουν - για παράδειγμα, τα διαχωριστικά που κλείνουν οι αεροσυνοδοί ακριβώς πριν από την απογείωση.

Αυτά τα διαχωριστικά μπορεί να υπάρχουν ή μπροστά από τους επιβάτες ή από πίσω τους, ανάλογα πάντα με τις θέσεις τους.

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ για τον λόγο ύπαρξης αυτών των διαχωριστικών, δεν είστε οι μόνοι. Αποδεικνύεται τελικά ότι αυτά τα διαχωριστικά δεν έχουν να κάνουν μόνο με την την προστασία της ιδιωτικής ζωής των αεροσυνοδών.

«Αυτές οι κουρτίνες έχουν σχεδιαστεί αφενός για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και αφετέρου για να διαχωρίζουν τις διαφορετικές κατηγορίες υπηρεσιών - όπως η οικονομική και η business class», δήλωσε στο Thrillist η Maddi Bourgerie, ταξιδιωτική πράκτορας στο RVshare. «Βοηθούν στη δημιουργία μιας αίσθησης χώρου και αποκλειστικότητας για τους επιβάτες στις πιο ακριβές καμπίνες».

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια αποδεικνύεται ότι αυτές οι κουρτίνες δεν προστατεύουν καθόλου την ιδιωτικότητα Ένα βίντεο στο TikTok έγινε πρόσφατα viral αφού ανέδειξε ακριβώς αυτό το θέμα.

«Μακάρι να ήξερα τι συμβαίνει στην πρώτη θέση», έγραφε χιουμοριστικά ο χρήστης της πλατφόρμας.

Το βίντεο έδειξε ένα μικρό κουρτινάκι που στην ουσία δεν έκρυβε ή δεν κάλυπτε απολύτως τίποτα. «Ανάθεμα αν διαχωρίζει κάτι αυτό το διαχωριστικό» έγραψε στα σχόλια ένας άλλος χρήστης.

Όσοι ταξιδεύουν συχνά θα έχουν παρατηρήσει ότι οι κουρτίνες με την πάροδο του χρόνου γίνονται όλο και πιο μικρές. Έτσι, ακυρώνεται τελείως η έννοια της ιδιωτικότητας και ο σκοπός του διαχωρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό συμβαίνει γιατί τα αεροπλάνα επανασχεδιάζονται για να συμμορφώνονται με τα νέα πρότυπα ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ