Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Προπονήτρια απώλειας βάρους αποκαλύπτει τα τρόφιμα που δεν βάζει ποτέ στο σπίτι της


Η Jenna Rizzo, προπονήτρια απώλειας βάρους από την Τζόρτζια, μοιράστηκε πρόσφατα στο TikTok τις τρεις κατηγορίες τροφίμων που δεν βάζει ποτέ στο σπίτι της: τα ατομικά συσκευασμένα γλυκίσματα, τα αναψυκτικά και οι φρουτοχυμοί, καθώς και τα συσκευασμένα vegan τρόφιμα.

Σε ένα βίντεο προς τους 83.000 ακολούθους της, η Rizzo ανέφερε: «Αν αγαπάτε αυτά τα τρόφιμα, μπορείτε να τα καταναλώσετε. Προσωπικά, όμως, τα θεωρώ ανθυγιεινά και ακατάλληλα για την υγεία και τους στόχους απώλειας βάρους».

Ατομικά γλυκίσματα

Πρώτα στη λίστα της Rizzo βρίσκονται τα ατομικά συσκευασμένα γλυκίσματα.

Όπως εξήγησε, «αυτά τα τρόφιμα δεν έχουν διατροφική αξία, είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά και επεξεργασμένη ζάχαρη». Είναι γνωστά για τις πολλές θερμίδες, το λίπος και το αλάτι που περιέχουν, ενώ στερούνται βιταμινών και φυτικών ινών.

Αυτά τα επεξεργασμένα τρόφιμα αποτελούν το 60% της καθημερινής θερμιδικής πρόσληψης των Αμερικανών και έχουν συνδεθεί με διάφορα προβλήματα υγείας, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνο, διαβήτη τύπου 2 και πρόωρο θάνατο.

Ωστόσο, η Rizzo διευκρίνισε ότι δεν αποφεύγει εντελώς τα γλυκά. «Λατρεύω τα γλυκά, αλλά προτιμώ να αγοράζω φρέσκα γλυκά από το τοπικό μου αρτοποιείο και όχι αυτά που διαρκούν στα ράφια για μήνες».

Αναψυκτικά και φρουτοχυμοί

Τα αναψυκτικά είναι γνωστά για τη ζάχαρη και τις θερμίδες τους, ενώ στερούνται θρεπτικών συστατικών. Οι φρουτοχυμοί, αν και αρχικά θεωρούνται υγιεινοί, συχνά παραπλανούν. «Οι περισσότεροι θεωρούν ότι πίνουν κάτι υγιεινό, ενώ στην πραγματικότητα οι περισσότεροι χυμοί είναι γεμάτοι επεξεργασμένη ζάχαρη και γεύση που θυμίζει φρούτα», ανέφερε η Rizzo.

Σύμφωνα με μελέτη του 2023 στο περιοδικό Nutrients, τα ροφήματα με προσθήκη ζάχαρης, όπως αναψυκτικά και ενεργειακά ποτά, προσφέρουν τη μεγαλύτερη ποσότητα προστιθέμενης ζάχαρης στη διατροφή των Αμερικανών.

Συσκευασμένα vegan τρόφιμα

Η Rizzo επικρίνει τα vegan υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα. «Πολλοί θεωρούν ότι το vegan σημαίνει αυτόματα υγιεινό. Ωστόσο, τα ψεύτικα κρέατα, βούτυρα και τυριά, με ατέλειωτες λίστες συστατικών, δεν μου πρόσφεραν τίποτα καλό στην υγεία μου», εξηγεί.

Σύμφωνα με την nypost, μελέτη έδειξε ότι τα φυτικά υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με 7% αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, σε σύγκριση με τα φυσικά φυτικά τρόφιμα.

Η Jenna Rizzo τονίζει ότι τα φυσικά και ποιοτικά τρόφιμα είναι η καλύτερη επιλογή για την υγεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ