Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Ευκαιρία καριέρας για εκατοντάδες νέους και νέες στην εκδήλωση «ACCA/SOEL Career Fair» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας


Περισσότεροι από 900 φοιτητές και φοιτήτριες, καθώς και απόφοιτοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά κορυφαίες εταιρείες και να διευρύνουν τις επαγγελματικές τους προοπτικές, στην εκδήλωση «ACCA/SOEL Career Fair» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), σε συνεργασία με το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ) και την Ένωση Ορκωτών Λογιστών Αγγλίας, Association of Chartered Certified Accountants (ACCA).

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης και ο καθηγητής Λογιστικής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Χρήστος Νεγκάκης.

Επιπλέον, σημαντικοί εκπρόσωποι του χώρου τίμησαν την εκδήλωση με τις ομιλίες τους όπως: ο Δημήτρης Κουτσόπουλος, CEO της Deloitte Ελλάδας, ως ομιλητής του Εποπτικού Συμβουλίου του ΣΟΕΛ, ο Μάριος Ευριπίδου Business Development Manager της ACCA Southern Europe, καθώς και ο Κώστας Κοντογιάννης, Chief Financial Officer της Skroutz.gr.

Οι ομιλίες επικεντρώθηκαν στις προκλήσεις και τις προοπτικές του ελεγκτικού και λογιστικού επαγγέλματος, καθώς και στις τάσεις και ευκαιρίες στον τομέα των χρηματοοικονομικών. Επιπλέον, αναλύθηκαν οι δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης και πιστοποίησης μέσω του Κοινού Σχήματος Εξετάσεων (JES) του ACCA και του ΣΟΕΛ, που παρέχεται μέσω του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΙΕΣΟΕΛ), προσφέροντας στους σπουδαστές τη δυνατότητα να αποκτήσουν τον επαγγελματικό τίτλο και  των δύο φορέων, καθώς και την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια διεθνή καριέρα.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών και δύο σημαντικές προσωπικότητες του Ελεγκτικού και Λογιστικού κλάδου, ενισχύοντας το κύρος της διοργάνωσης με την παρουσία τους. Ο Πρόεδρος του ΣΟΕΛ, Απόστολος Πολύζος, και ο Πρόεδρος του ΙΕΣΟΕΛ, Χαρίλαος Αλαμάνος, αφού με την παρουσία τους αφενός τίμησαν τη διοργάνωση, αφετέρου συνέβαλαν σημαντικά στη συζήτηση, θέτοντας κρίσιμα ζητήματα για το μέλλον και τις προοπτικές του επαγγέλματος.

Δύο ήταν τα θέματα που απασχόλησαν κυρίως την εκδήλωση:

α) Οι δυνατότητες δικτύωσης, καθώς οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συνδεθούν με επαγγελματίες από την αγορά εργασίας, να υποβάλουν το βιογραφικό τους και να μάθουν για τις τρέχουσες και μελλοντικές θέσεις εργασίας και

β) Η ενημέρωση για τις Πιστοποιήσεις ACCA/ΣΟΕΛ, αφού παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες επαγγελματικής πιστοποίησης μέσω του Κοινού Σχήματος Εξετάσεων (JES), το οποίο ανοίγει τον δρόμο για μια διεθνή καριέρα στον τομέα της λογιστικής και της ελεγκτικής.

Όπως επισήμαναν οι διοργανωτές, η διοργάνωση του «ACCA/SOEL Career Fair» αποδεικνύει τη δέσμευση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του ΣΟΕΛ και της ACCA στη δημιουργία νέων ευκαιριών για τους φοιτητές και τους απόφοιτους, ενισχύοντας τις γνώσεις τους και προετοιμάζοντάς τους για τις προκλήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ