Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Γυναίκα εγκλωβίστηκε ανάποδα επί 7 ώρες ανάμεσα σε δύο βράχους για να… πιάσει το κινητό της


Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκαν διασώστες, στην εξοχή του Σίδνεϋ της Αυστραλίας, όταν κλήθηκαν να απεγκλωβίσουν μία γυναίκα που είχε παγιδευτεί ανάποδα σε ένα στενό χώρισμα μεταξύ δύο βράχων, σε μία προσπάθεια να… πιάσει το κινητό της.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, όλα διαδραματίστηκαν στο Χάντερ Βάλεϊ της Νέας Νότιας Ουαλίας όπου η εν λόγω γυναίκα περπατούσε με την παρέα της σε μία δασώδη έκταση περίπου 120 χλμ από το Σίδνεϋ. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας της έπεσε το κινητό στο εν λόγω χώρισμα, έσκυψε να το πιάσει και τελικά βρέθηκε με το κεφάλι σφηνωμένη ανάμεσα στους δύο μεγάλους βράχους.

Η κατάσταση της γυναίκας ήταν τέτοια που ήταν ορατά μόνο τα πέλματά της με την ίδια να μην μπορεί να κινηθεί και τους φίλους της να είναι ανήμποροι να τη βοηθήσουν. Κάλεσαν λοιπόν τις υπηρεσίες διάσωσης οι οποίες και έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν κατά κόρων στα αυστραλιανά ΜΜΕ.




Οι διασώστες κλήθηκαν περί τις 09:30 το πρωί και αφότου οι φίλοι της προσπαθούσαν επί μία ώρα τουλάχιστον να τη βοηθήσουν. Για τις επόμενες επτά ώρες, η αστυνομία, οι διασώστες, οι πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες εργάστηκαν για να την απεγκλωβίσουν.




Αφαίρεσαν αρκετούς μεγάλους βράχους για να δημιουργήσουν ένα ασφαλές πέρασμα και κατασκεύασαν ένα πλαίσιο για να πραγματοποιήσουν μία λεπτού χειρισμού επιχείρηση. «Με τα πόδια της προσβάσιμα πλέον, η ομάδα έπρεπε να την καθοδηγήσει μέσα από μια στενή 'S' καμπύλη για να την ελευθερώσουν», ανέφερε η ανάρτηση του NSW Ambulance στο Facebook.




Ένας γερανός χρησιμοποιήθηκε για να μετακινηθεί ένας βράχος βάρους 500 κιλών και τελικά η γυναίκα απελευθερώθηκε γύρω στις 4:30 μ.μ. Ευτυχώς, είχε μόνο ελαφρές εκδορές και μώλωπες.

Ο Πίτερ Γουότς, εξειδικευμένος διασώστης, δήλωσε ότι δεν είχε ξανασυναντήσει κάτι παρόμοιο στην καριέρα του. «Ήταν μία από τις πιο προκλητικές διασώσεις που έχω κάνει, αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικά ικανοποιητική», τόνισε, προσθέτοντας ότι η συνεργασία των ομάδων ήταν καθοριστική για την επιτυχή διάσωση.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για παρακολούθηση, ωστόσο το κινητό της παρέμεινε παγιδευμένο ανάμεσα στους βράχους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ