Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Έκλεψαν τσαντάκι από Ισραηλινό στην Θεσσαλονίκη με διαμαντένια αλυσίδα και κοσμήματα αξίας άνω των 70.000 ευρώ


Στη σύλληψη τριών ατόμων που έκλεψαν ένα τσαντάκι με αντικείμενα αξίας πάνω από 70.000 ευρώ από έναν άντρα, μέσα σε εμπορικό κατάστημα της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια τον εκβίαζαν για να του το επιστρέψουν, προχώρησαν οι αστυνομικοί το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 54χρονου θύματος, με καταγωγή από το Ισραήλ, το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας, μέσα σε κατάστημα ρούχων επί της οδού Τσιμισκή, στο κέντρο της πόλης. Την ώρα που δοκίμαζε ρούχα φαίνεται ότι ένας εκ των τριών βρήκε την ευκαιρία και άρπαξε το τσαντάκι που είχε στην κατοχή του, χωρίς το θύμα να τον αντιληφθεί και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Σχετικά με το περιεχόμενό που περιείχε το τσαντάκι, μεταξύ άλλων, ήταν 500 ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα μεγάλης αξίας, όπως δαχτυλίδια και διαμάντια αξίας άνω των 40.000 ευρώ, μια διαμαντένια αλυσίδα πολύ μεγάλης χρηματικής αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ και κλειδιά αυτοκινήτου.

Μάλιστα οι δράστες δε σταμάτησαν εκεί αφού λίγες ώρες μετά από την κλοπή επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το θύμα και τον εκβίαζαν προκειμένου να του επιστρέψουν το τσαντάκι που του αφαίρεσαν. Συγκεκριμένα, οι τρεις άντρες του ζητούσαν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό ενώ φαίνεται ό,τι κανόνισαν ραντεβού για να κάνουν την «ανταλλαγή». Τα στοιχεία του φαίνεται ότι τα βρήκαν από διαβατήρια που είχε στην τσάντα του και προσωπικά του έγγραφα.

Το θύμα κατήγγειλε το περιστατικό στην ΕΛΑΣ και στήθηκε οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Η σύλληψή τους έγινε από τους αστυνομικούς της υπηρεσίας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους, μεταξύ άλλων, για κλοπή και εκβιασμό, σχηματίστηκε από τους τους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Οι τρεις άντρες που συνελήφθησαν είναι δύο αλλοδαποί από την Αρμενία 45 και 44 ετών και ένας άντρας από τη Γεωργία 43 ετών.

Μετά τη σύλληψή τους το τσαντάκι, με όλο το περιεχόμενό του, βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον των Δικαστικών Αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ