Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Εντυπωσιακός ο 1ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Δράμας!


Αξέχαστες στιγμές και μοναδικές εμπειρίες πρόσφερε στους συμμετέχοντες δρομείς ο 1ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Δράμας, ο οποίος διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, αποτελώντας τη νέα αθλητική πρόταση για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας με τη μεγάλη αθλητική παράδοση.

Άριστος διοργανωτικά ο 1ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Δράμας έδωσε για πρώτη φορά στην πόλη της Δράμας τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ένα αθλητικό γεγονός υψηλού επιπέδου που στοχεύει να καθιερωθεί στη συνείδηση του δρομικού κοινού της χώρας μας και του εξωτερικού ως μια άριστη αγωνιστική ευκαιρία συμμετοχής και να καταστήσει την ευρύτερη περιοχή της Δράμας ως κέντρο αθλητικού τουριστικού προορισμού και αναψυχής.

Ο «Νυχτερινός» της Δράμας που σκόρπισε χαμόγελα και προσέφερε πολύ όμορφες αγωνιστικές διαδρομές με άρτια υποστήριξη, συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Δράμας, το Κοινωφελές Ίδρυμα - Πνευματικό Κέντρο «Αιμίλιος Θεοχάρης Καλαϊτζίδης», τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Δράμας, την B+B Sports Marketing με την υποστήριξη του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, που αποτελεί σημείο αναφοράς από το 2012 για τα δρομικά δρώμενα της χώρας μας και εγγύηση επιτυχίας της νέας αυτής αθλητικής πρότασης.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της πρώτης μέρας, Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου, περιλάμβανε το. Δρόμο των 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων που διεξήχθη στην Καλλίφυτο με αφετηρία και τερματισμό το Κοινωφελές Ίδρυμα - Πνευματικό Κέντρο «Αιμίλιος Θεοχάρης Καλαϊτζίδης». Στη συνέχεια οι νεαροί μαθητές παρακολούθησαν ψυχαγωγικό πρόγραμμα από τον μάγο Grey Ampa στο εντυπωσιακό αμφιθέατρο του Ιδρύματος και κατόπιν στον αυλόγυρο του ίδιου χώρου μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική Μαθητών της Καλλιφύτου.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου η κυρίως αγωνιστική ημέρα περιελάβανε τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο Δράμας, τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ., καθώς και τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 3.000μ., σε πανέμορφες διαδρομές, οι οποίες φέρουν επίσημη πιστοποίηση μέτρησης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου - World Athletics. Σημείο αφετηρίας και τερματισμού όλων των διαδρομών ήταν το Άγαλμα Νίκης, στην περιοχή Ανάπλασης της Δράμας. Η MusicSP ανέλαβε τη μουσική επένδυση όλης της διάρκειας του αγωνιστικού προγράμματος και στη συνέχεια παρέθεσε προς τους δρομείς και θεατές Dj Party.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Παναγιώτης Γκλαβόπουλος, ο Βουλευτής Δράμας Τάσος Νικολαΐδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιφύτου Φώτης Σαββαΐδης και ο Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος - Πνευματικού Κέντρου «Αιμίλιος Θεοχάρης Καλαϊτζίδης» Νικόλαος Κογιουμτσής οι οποίοι χειροκρότησαν και επιβράβευσαν τους συμμετέχοντες δρομείς όλων των ηλικιών!

Στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο, νικητές στην κατηγορία Ανδρών αναδείχθηκαν κατά σειρά ο Γιώργος Ιατρουδέλλης (1:14:38), ο Δήμος Μαγγίνας (1:14:55) και ο Θανάσης Σανέτσης (1:18:52), ενώ στην κατηγορία Γυναικών επικράτησε η Αναστασία Γαβριηλόγλου (1:33:03), με δεύτερη την Αλεξάνδρα Καναρίδου (1:47:16) και τρίτη τη Μαρία Θεοδωράκη (1:49:53).

Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10χλμ. είχε νικητές τους Αβραάμ Σιδερίδη (36:49), Κωνσταντίνο Ζαΐμη (36:44) και Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο (37:21) στους Άνδρες και τις Ευγενία Πατσάλα (43:10), Σοφία Μεσελίδου (43:45), Έλενα Σιαχούδη (47:20) στις Γυναίκες, ενώ στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 3χλμ. ταχύτεροι όλων ήταν οι Βασίλης Μωυσής (9:11), Κωνσταντίνος Ζαΐμης (9:18) και Δημήτρης Αποστολίδης (9:29) στην κατηγορία Ανδρών και οι Μαρια Τζιερτζίδου (12:52), η Άννα-Μαρία Τσακιρίδου (12:58) και στην τρίτη θέση οι Ελένη Κουταροπούλου και η Πελαγία Πατσινακίδου (13:14) στην κατηγορία Γυναικών.

Η μεγάλη ανταπόκριση των δρομέων που ξεπέρασαν τους εξακόσιους, η υψηλού επιπέδου υποστήριξη της αγωνιστικής συμμετοχής τους από την Οργανωτική και την Τεχνική Επιτροπή της διοργάνωσης και πάνω απ’ όλα η ένθερμη αποδοχή του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Δράμας από τη Δημοτική Αρχή, τους θεσμικούς και εθελοντικούς φορείς υποστήριξης ( Τροχαία, ΕΚΑΒ κ.α.) τους μεμονωμένους εθελοντές, τους χορηγούς και σύσσωμη την τοπική κοινωνία, εγγυώνται την καθιέρωση του ως θεσμό, που θα προσφέρει κάθε χρόνο μία πλήρη αθλητική και τουριστική - πολιτιστική εμπειρία!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ