Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Ο MrBeast, το μεγαλύτερο αστέρι του YouTube, αντιμετωπίζει αγωγή 54 σελίδων για μισογυνισμό και σεξισμό


Μισό δισεκατομμύριο θαυμαστές, περιουσία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και μια παγκόσμια επιχειρηματική αυτοκρατορία. Χρειάζονται πολλά για να εκθρονίσει κανείς τον μεγαλύτερο influencer του YouTube, τον Τζίμι Ντόναλντσον, γνωστός και ως MrBeast.

Πάντως, ένα δικαστικό έγγραφο 54 σελίδων θα μπορούσε να είναι η πιο δύσκολη δοκιμασία του, σημειώνει το BBC.

Πέντε γυναίκες διαγωνιζόμενες στην επερχόμενη εκπομπή Beast Games του Prime Video ξεκινούν νομικές ενέργειες εναντίον της εταιρείας παραγωγής του MrB2024 και της Amazon στο Λος Άντζελες.

Θεωρείται ως η μεγαλύτερη σειρά ριάλιτι που έγινε ποτέ και σε αυτή 1.000 διαγωνιζόμενοι πρόκειται να διαγωνιστούν για ένα έπαθλο 5 εκατομμυρίων δολαρίων όταν προβληθεί η εκπομπή – ή αν προβληθεί. Η δίκη έχει βυθίσει το σόου σε κρίση.

Μεταξύ των πολλών της σελίδων, η μήνυση περιλαμβάνει ισχυρισμούς των γυναικών ότι «υπόφεραν ιδιαίτερα και συλλογικά» σε ένα περιβάλλον που «προωθούσε συστηματικά μια κουλτούρα μισογυνισμού και σεξισμού».

Το BBC έχει στη διάθεσή του το έγγραφο της μήνυσης, το οποίο περιλαμβάνει υποδείξεις ότι οι συμμετέχοντες ήταν «υποσιτισμένοι και υπερβολικά κουρασμένοι». Γεύματα παρασχέθηκαν «σποραδικά και αραιά» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, κάτι που «έθεσε σε κίνδυνο την υγεία και την ευημερία» των διαγωνιζομένων, υποστηρίζεται επίσης.


Αναφέρεται επίσης ότι οι κατηγορούμενοι «δημιούργησαν, επέτρεψαν να υπάρχουν και ενθάρρυναν μια κουλτούρα και μοτίβο και πρακτική σεξουαλικής παρενόχλησης, συμπεριλαμβανομένου ενός εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος».

Τον Αύγουστο, οι New York Times μίλησαν με περισσότερους από δώδεκα από τους (ακόμη μυστικούς) συμμετέχοντες της εκπομπής και ανέφεραν ότι υπήρχαν «αρκετές νοσηλείες» στο πλατό, με ένα άτομο να λέει στην εφημερίδα ότι πέρασαν πάνω από 20 ώρες χωρίς φαγητό.

Οι διαγωνιζόμενοι ισχυρίστηκαν επίσης ότι δεν είχαν λάβει τα φάρμακά τους εγκαίρως.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο MrBeast είναι αντιμέτωπος με διαμάχη – και έχει καταφέρει να βγαίνει αλώβητος κάθε φορά. Τον Ιούλιο, ο 26χρονος Αμερικανός είπε ότι είχε προσλάβει ερευνητές αφού η πρώην συμπαρουσιάστριά του, Άβα Κρις Τάισον, κατηγορήθηκε ότι αποπλάνησε έναν έφηβο. Η ίδια αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, αλλά ζήτησε συγγνώμη για την «παρελθούσα συμπεριφορά» η οποία ήταν «μη αποδεκτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ