Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Υποδοχής Πρωτοετών με εντυπωσιακή συμμετοχή στην κεντρική εκδήλωση


Γέμισε πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες το Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υποδοχής Πρωτοετών. Η εκδήλωση αποτέλεσε την κορύφωση του πλούσιου εβδομαδιαίου προγράμματος ενημερωτικών εκδηλώσεων και δράσεων, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία την περασμένη Παρασκευή.

Κατά  τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, κήρυξε την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 2024-2025, όπως κάθε χρόνο «κρούοντας τον κώδωνα», της παλιάς «Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης».

Λίγο νωρίτερα, απηύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισε τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες. Τους συνεχάρη για την επιτυχία τους να εισαχθούν σε ένα δυναμικό, πρωτοπόρο και εξωστρεφές δημόσιο ΑΕΙ. Τους κάλεσε να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα χρόνια φοίτησής τους και τους προέτρεψε να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Να παρακολουθούν συστηματικά τα μαθήματά τους, κάνοντας καινούργιες γνωριμίες, λαμβάνοντας μέρος στις ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες όχι μόνον εντός του Πανεπιστημίου αλλά και έξω από αυτό. Όπως επίσης, να αξιοποιήσουν τη συνεργασία του Ιδρύματος με τους φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και τις νέες δυνατότητες που δημιουργούνται με τις πρωτοβουλίες για τη διεθνοποίηση των σπουδών του Πανεπιστημίου.

Χαιρετισμό στους νέους συναδέλφους του απηύθυνε επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών, Αχιλλέας Χαραλάμπους, ο οποίος περιέγραψε τη ζωή στο Πανεπιστήμιο, τις δυνατότητες που ανοίγονται, καθώς και τις πλούσιες δραστηριότητες του Συλλόγου.

Ακολούθησε η βράβευση των φοιτητών και φοιτητριών που πρώτευσαν κατά την εισαγωγή τους στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 από τις Πρυτανικές Αρχές, τους Κοσμήτορες των Σχολών και τους Προέδρους των Τμημάτων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των δράσεων της πολυβραβευμένης φοιτητικής ομάδας Finance Club UoM, καθώς και με ομιλία του απόφοιτου του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Συμεών Σακελλάρη, στέλεχος πλέον της μεγάλης ελβετικής Τράπεζας PICTET στη Γενεύη.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, «κρούει τον κώδωνα» της παλιάς ΑΒΣΘ, κηρύσσοντας την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 2024-2025

 Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, κατά την ομιλία του

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών, Αχιλλέας Χαραλάμπους

Εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες έλαβαν μέρος στη φετινή κεντρική εκδήλωση της Εβδομάδας Υποδοχής Πρωτοετών. Την παρακολούθησαν οι Πρυτανικές Αρχές, μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, Κοσμήτορες Σχολών, Πρόεδροι Τμημάτων, μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού και εργαζόμενοι

Οι Πρυτανικές Αρχές, οι Κοσμήτορες των Σχολών και οι Πρόεδροι των Τμημάτων επέδωσαν επαίνους και δώρα στους πρωτεύσαντες και τις πρωτεύσασες

Η πολυβραβευμένη φοιτητική ομάδα Finance Club UoM, παρουσίασε τις δράσεις της

Ο απόφοιτος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Συμεών Σακελλάρη, στέλεχος πλέον της μεγάλης ελβετικής Τράπεζας PICTET στη Γενεύη, έκανε μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ