Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Το όμορφο χωριό που έδωσε το όνομά του στον «πατέρα» του ελληνικού κινηματογράφου, Λαυρέντη Διανέλλο


Ο Λαυρέντης Διανέλλος είναι ένας από τους αγαπημένους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου που άφησε το υποκριτικό του αποτύπωμα, μέσα από διάφορους ρόλους. Αν και οι περισσότεροι τον θυμόμαστε ως τον «πατέρα» του ελληνικού σινεμά.

Ωστόσο, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν πως ο αγαπημένος ηθοποιός πήρε το όνομά του από το χωριό όπου γεννήθηκε και συγκεκριμένα από τον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου. Εκει, στο πανέμορφο χωριό γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Διανέλλος, ένα μέρος που επικρατεί γαλήνη και ηρεμία, παραδομένο στην αγκαλιά της φύσης του βουνού των Κενταύρων.

Ο Άγιος Λαυρέντιος είναι περιτριγυρισμένος από καστανιές, πλατάνια και οξιές και μοιάζει να έχει σταματήσει στο παρελθόν, καθώς διατηρεί την παραδοσιακή ταυτότητά του. Απέχει 20 χλμ. από τον Βόλο και είναι γνωστός και για τη μαγευτική θέα που προσφέρει στον Παγασητικό κόλπο.

Γραφικά πέτρινα σοκάκια με κτίρια χαρακτηριστικής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής και φυσικό σκηνικό την κατάφυτη περιοχή, το χωριό είναι από τους ιδανικούς προορισμούς για μια φθινοπωρινή εξόρμηση στο Πήλιο. Στην κεντρική πλατεία του βρίσκονται παραδοσιακά καφενεία όπου μπορεί να απολαύσει κανείς τοπικό τσίπουρο με νόστιμους μεζέδες.

Κάντε μια στάση, λοιπόν, στην πλατεία Χατζίνη κι απολαύστε την ανεμπόδιστη θέα προς το βουνό και το απέναντι χωριό, τη Δράκεια. Το όνομα του χωριού οφείλεται στη μονή του Αγίου Λαυρεντίου που βρίσκεται σε μια τοποθεσία εξαιρετικής ομορφιάς, ακριβώς πάνω από τον οικισμό, η οποία χρονολογείται από τα μέσα του 12ου αιώνα.

Δείτε τις φωτογραφίες










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ