Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Αν το Ισραήλ εισβάλει στον Λίβανο θα έχουμε σκηνές «Αποκάλυψης» προειδοποιεί ο πρέσβης της Βηρυτού στο Λονδίνο


Μια ισραηλινή χερσαία εισβολή στο Λίβανο θα μπορούσε να προκαλέσει σκηνές «αποκάλυψης» και ολοκληρωτικό πόλεμο, προειδοποιεί υψηλόβαθμος διπλωμάτης της χώρας, εξηγώντας ότι οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ θα έρχονταν αντιμέτωπες με στρατεύματα, τα οποία έχουν λάβει εκπαίδευση από τους Βρετανούς.

Σύμφωνα με τους Times, o πρεσβευτής του Λιβάνου στο Λονδίνο Ραμί Μορτάντα δήλωσε ότι o στρατός της χώρας δεν θα «κάθοταν να παρακολουθεί άπραγος» εάν το Ισραήλ προχωρούσε σε χερσαία εισβολή ή «πραγματοποιούσε μια σφοδρή αεροπορική επίθεση».

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι διεξήγαγαν νέα σειρά αεροπορικών βομβαρδισμών στον νότιο Λίβανο, βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως συστήματα εκτόξευσης ρουκετών της Χεζμπολάχ, που κατ’ αυτές ήταν «έτοιμα να χρησιμοποιηθούν αμέσως (...) εναντίον της ισραηλινής επικράτειας», άλλα οπλικά συστήματα, καθώς και «τρομοκρατικές υποδομές». Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία «έπληξε περίπου 100 εκτοξευτήρες» και «άλλες τρομοκρατικές υποδομές», σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου, που υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει να «κατεδαφίζει υποδομές και δυνατότητες» του σιιτικού κινήματος για να «υπερασπίσει το κράτος του Ισραήλ».
Επιπλέον, το πυροβολικό έπληξε την περιοχή Νακούρα του Λιβάνου και ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ επέμεινε πως οι επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολά «θα συνεχιστούν».

Ο κ. Μορτάντα προειδοποίησε ότι η Χεζμπολάχ έχει εξελιχθεί σε μια «τρομερή πολεμική δύναμη» και τόνισε ότι ένας πόλεμος σε πολλά μέτωπα στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να ριζοσπαστικοποιήσει μια ολόκληρη νέα γενιά στην Ευρώπη.

«Αντιμετωπίζουμε όλους τους κινδύνους μιας ολοκληρωτικής σύγκρουσης στην περιοχή και αυτό είναι που προσπαθούμε ακούραστα να αποφύγουμε... Ας ελπίσουμε ότι δεν θα φτάσουμε εκεί, διότι αυτό είναι ένα σενάριο "Αποκάλυψης" για όλους. Θα είναι σίγουρα καταστροφικό για τον Λίβανο, αλλά ο Λίβανος δεν θα είναι ο μόνος που θα πληγωθει σε αυτόν τον πόλεμο. Αυτό μας δίδαξε η πρόσφατη ιστορία. Έτσι, όλες οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στο να αποφεχθεί μια τέτοια έκβαση».

«Υπάρχουν πολλές επικίνδυνες πτυχές για τη Μέση Ανατολή που θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι την Ευρώπη και πέρα από αυτήν», συνέχισε ο διπλωμάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ