Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Η Καλαμαριά υποδέχεται τα Γρεβενά


Τα χοροστάσια ήταν χώροι ανοιχτοί, συνήθως στην εκκλησία ή στο σχολείο ή στην πλατεία της κάθε κοινότητας. Χώροι που μεταμορφώνονταν, έστω και για λίγο, σε έναν τόπο συνάντησης όλων εκείνων που επέστρεφαν στις ρίζες και μετουσίωναν τον τόπο σε μουσικές και βήματα.

Ακολουθώντας, εκείνα τα χοροστάσια οι Βορεάδες Χορευτικός Όμιλος Καλαμαριάς σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμαριάς, διοργανώνουν κάθε χρόνο το Χοροστάσι στον Αη Γιάννη. Μια εκδήλωση που στόχο έχει τη γνωριμία με τον τόπο, τις γεύσεις, τις μουσικές και τις παραδόσεις της Δυτικής Μακεδονίας.

Φέτος υποδέχονται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών και των Δήμων Δεσκάτης και Γρεβενών, τοπικούς παραγωγούς, δημόσιους φορείς και χορευτικές ομάδες από τον τόπο των Γρεβενών, παρέα με την ορχήστρα του Δημήτρη Παράσχου.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28  Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20:00 στον αύλειο χώρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου (Βρυούλων 51), υλοποιείται με την παροχή αιγίδας και οικονομικής επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ